Pixar radi, Vancouver se gradi! - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Pixar radi, Vancouver se gradi!

Pixar radi, Vancouver se gradi!

Nakon igranih filmova i serija, Kanada postaje i pogon za proizvodnju američkih crtića - barem onih s Pixarovim potpisom.

s.p. 11.05.2009 0 komentara

Pixar radi, Vancouver se gradi!

Pixar više nije mala tvrtka - a to će se osobito vidjeti kada kompanija dovrši svoj gigantski studio u centru Vancouvera! Plan je da se do jeseni sagradi studio površine 1800 četvornih metara. Studio će zaposliti 75 do 100 ljudi, uglavnom Kanađana, a služit će za izradu 3D, kompjuterski animiranih filmova u trajanju od 3 do 5 minuta.


'Presto', hvaljeni kratki crtić Pixara.

Studio Pixar je i počeo snimajući crtane kratkiše koji su dobili razne nagrade, a zatim je osvojio svijet dugometražnim hitovima kao što su 'Priča o igračkama' i 'Juhu-hu'. Sada uspješno proizvodi oba formata: 'Wall-E' je osvojio i kritiku i publiku, a prije projekcije tog filma puštao se Pixarov 'Presto' koji je dobio čak i nominaciju za Oscara.

Dugometražni filmovi Pixara nastavit će se snimati u studiju u Kaliforniji u kojem radi čak 900 ljudi, a u Vancouveru će ostati pogon za proizvodnju kratkiša. Vancouver je inače, poput Zagreba, grad s bogatom animatorskom tradicijom, a ima i dodatne prednosti: u njemu se govori engleski i nalazi se u istoj vremenskoj zoni kao i Hollywood. Najbitnija prednost je dobra porezna politika - zbog toga se u Kanadi snimaju brojne američke serije, od 'Dosjea X' pa do 'Smallvillea'. Kad bi i kod nas bilo dobre volje i organizacije da se sagradi tvornica crtića, mladi entuzijasti ne bi morali u emigraciju...

Komentari

Nema komentara.