Vratio se Shaun, slavni Aardmanov vunenko! - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Vratio se Shaun, slavni Aardmanov vunenko!

Vratio se Shaun, slavni Aardmanov vunenko!

Stari prijatelj Wallacea i Gromita - ovca Shaun nastavlja karijeru na britanskoj televiziji u vlastitom serijalu Aardman studija 'Shaun the Sheep'.

p.h. 08.03.2007 0 komentara

Vratio se Shaun, slavni Aardmanov vunenko!

Shaun the Sheep, ovca imenom Shaun, prvi se put pojavio uz Wallacea i Gromita 1995. u Oscarom nagrađenom kratkišu 'A Close Shave' u režiji Nicka Parka i odmah zaradio naklonost fanova širom svijeta. Shaun i tandem Wallace & Grommit su se nakon kratkog druženja razišli, Wallace i Grommit su nastavili putevima dugometražne slave, a Shaun je stavljen na čekanje. Nekoliko godina kasnije (točnije 2004.) producenti britanskog CBBC-a su shvatili da je Shaun lik koji ima budućnost i zatražili od Aardman studija izradu 40 kratkih animiranih epizoda s ovcom kao glavnim likom.

Shaun kod Wallacea i Gromita

Prošle su gotovo 3 godine, a Shaun je konačno izašao iz bristolskog studija - na svjetlo dana. Novi Shaun je daleko od zbunjene ovce u vunenom puloveru koja luta ulicom West Wallaby. Sad je u svom stadu na farmi, gdje mu društvo pravi najbolja prijateljica - debela ovca Shirley, nestašno janje Timmy i ostatak ovčje ekipe. Na opći užas letargičnog psa ovčara Bitzera i zbunjenog vlasnika farme Farmera, Shaun uvijek sprema neku spaćku – kondicioni trening za debelu Shirley, kupku za kolegicu patku, letenje s kišobranom, sinkronizirano plivanje s ostatkom stada.


Novi, samostalni Shaun

Aardmanovci su odlučili Shauna malo pogurati bogato opremljenim siteom na kojem, osim što možete vidjeti isječke iz 6 epizoda, možete detaljno proučiti profile Shaunove ekipe, odigrati igru ili downloadati bedž s likom Shauna. Shaun je i dalje pravi šarmer, premda mu se najsvjetlija budućnost predviđa prvenstveno kod dječje publike, prve simpatije je već zaradio nakon prošlotjedne premijere na BBC-ju, a 40 10-minutnih epizoda već je prodano u 72 zemlje.

Komentari

Nema komentara.