Aardman i Sony u trogodišnjem braku - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Aardman i Sony u trogodišnjem braku

Aardman i Sony u trogodišnjem braku

Aardman i Sony furaju sljedeće 3 godine. Od bristolskog studija se očekuje da svakih 18 mjeseci porodi jedan crtić, a Sony će plaćati većinu troškova.

p.h. 03.04.2007 0 komentara

Aardman i Sony u trogodišnjem braku

Otkad su Dreamworks i Aardman raskrstili, bristolskom studiju, najpoznatijem po slavi 'Wallacea i Gromita' trebalo je tri mjeseca da pronađe novu ljubav – Sony, javlja Animation Magazine.

Ugovor koji su sklopili izgleda mnogo povoljnije po Aardmanovce no onaj s DreamWorksom koji je bio prepun kompromisa i bristolskom studiju nametao kriterije megakomercijalog Hollywooda. Premda je osvojio kritiku i zaradio 64.5 mil $ samo u SAD-u, jedan od plodova tog braka, 'Pusti vodu da miševi odu', ujedno i prvi kompjutorski animirani film iz Aardmana nije zadovoljio DreamWorksovce.

Od Aardmana se u novom braku očekuje da izbaci novi crtić svakih 18 mjeseci, od čega će svaki biti snimljen s različitim budžetom, neki kompjutorskom animacijom, neki na tradicionalni Aardmanovski način – animiranjem lutaka iz gline. Iz Sonya gotovo da i neće biti nikakvih uvjeta, a svi će crtići biti snimani u matičnom bristolskom studiju. Ugovor je potpisan na tri godine, no Sony se nada da će se suradnja i nakon isteka roka produžiti.

U Sonyu očekuju veliki profit od ovog braka. Studio je nedavno ušao u punom snagom u vrlo kompetitivno animacijsko tržište, no 'Kuća Monstrum' i 'Sezona lova', prvi Sonyev kompjutorski animirani crtić, nisu polučili veliki uspjeh na box officeu. Aardman će u brak donijeti popularne likove, nove avanture Wallacea i Gromita već su u pripremi, a Sony će bristolskom studiju ubrizgavati financijske injekcije za produkciju i marketing filmova.

Komentari

Nema komentara.