Rasplesana animirana klasika - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Rasplesana animirana klasika

Rasplesana animirana klasika

Među novim DVD izdanjima animiranog filma našla se kolekcija animiranih filmova 'Allegro Non Troppo', talijanskog majstora animacije Bruna Bozzetta.

21.02.2004 0 komentara

Rasplesana animirana klasika

Walt Disney bio je prvi u spajanju klasične glazbe i animiranog filma u svojim 'Silly Symphonies'. Kasnije, u epohalnom filmu 'Fantasia' iz 1940. godine., Bruno Bozzetto nastavio je istim putem i napravio šest animiranih filmova za koje se može reći da nadilaze Disneyeve pionirske radove.

'Allegro Non Troppo', čije je ime nastalo po glazbenoj oznaci za umjereno brzi tempo, kolekcija je klasika inspiriranih djelima Debussyja, Dvoraka, Ravela, Sibeliusa, Vivaldija i Stravinskog, na čiju glazbu, na svojevrstan način, plešu likovi filma.

Film, koji sadrži i igrane sekvence, osebujno je ostvarenje koje nadilazi parodiju i predstavlja Bozzettovu viziju svijeta, stvarajući fantastični doživljaj. Iako je nastao 1977. godine, film je i danas iznimno atraktivan. Želite li pročitati više o ovom bogato dodatno opremljenom DVD izdanju, svratite na digitallyobsessed.com, a Bozzettove službene stranice naći ćete ovdje.

Komentari

Nema komentara.