Predbožićna mora Tima Burtona ponovo u kinima - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Predbožićna mora Tima Burtona ponovo u kinima

Predbožićna mora Tima Burtona ponovo u kinima

Nova, 3D verzija obožavane 'Predbožićne more' pohoditi će kino dvorane u listopadu ove godine!

i.p. 24.05.2006 0 komentara

Predbožićna mora Tima Burtona ponovo u kinima

Nakon što su prošle godine 3D re-izdanjem filma 'Chicken Little' veoma uspješno pohodili kino blagajne, kompanija Walt Disney Pictures odlučila je uoči popularnog američkog blagdana Halloween, u nas poznatog kao Dan vještica, izdati i digitalno remastiranu 3D verziju Burtonove 'Predbožićne more' (1993). Prema njihovim riječima, sve je to zato da bi publika još jednom uživala u vizualnoj ljepoti filma, a oni, kao usput, zaradili još koji dolar.

Ljudi u ILM-u (Industrial Light and Magic), poznatoj kompaniji za specijalne efekte filmaša Georgea Lucasa, trenutačno su u ranoj fazi digitalnog skeniranja likova/lutaka i pozadina, te pretvaranja Burtonove horor bajke u 3D. Publika će imati prilike film gledati uz pomoć specijalnih 3D naočala, koje će također biti posebno dizajnirane u duhu filma.

Tim Burton i redatelj filma, Henry Selick, uključeni su u cijeli projekt digitalnog remasteriranja filma. Nadaju se da će na taj način sva ljepota pozadina i likova, koji u stvarnosti postoje kao minijature, a koja se, prema njihovim riječima, malo izgubila u originalnom filmu, u ovoj verziji doći će do većeg izražaja.

Originalno produciran od strane Burtonove kompanije Skellington Productions, i distribuiran pod Disneyevom podružnicom Touchstone Pictures, taj klasik animiranog filma rađen stop-motion animacijom u kinima bi se ponovno trebao pojaviti 20. listopada ove godine.

Komentari

Nema komentara.