Nakon 16 godina – animirani Nexus - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Nakon 16 godina – animirani Nexus

Nakon 16 godina – animirani Nexus

Steve Rude, autor stripa 'Nexus', konačno je došao na svoje i nakon 16 godina truda sastavio promotivni DVD za animiranu verziju (TV seriju) njegovog rada.

25.06.2004 0 komentara

Nakon 16 godina – animirani Nexus

Strip 'Nexus' započeli su Steve Rude i Mike Baron još davne 1981. godine, a serijal je bio zamišljen kao kombinacija superhero i znanstvenfantastičnog žanra, no, kao uostalom i većina komercijalnih stripova. Glavni lik, Nexus, aka Horatio Hellpop, dobio je svoje posebne moći od vanzemaljca zvanog Merk. Naravno, elijen je zauzvrat htio da Nexo radi za njega, preciznije, da traži i ubija masovne ubojice, što se našem junaku baš i nije svidjelo – Nexo je htio biti slobodnjak, ali zadržati moći i koristiti ih u neke druge, malo manje nasilne svrhe. Bez brige, ima i jedna koka, zvana Sundra Peale, u koju se Nexo zaljubi.

Budući da je Steve Rude želio biti nezavisni autor animiranog serijala, trebalo mu je puno vremena da napravi pilot epizodu, a ovaj dvominutni promo DVD premijerno će se pojaviti na Comic-Con International sajmu u San Diegu. Tamo će Rude pokušati naći producenta neke TV kuće zainteresiranog za emitiranje animirane serije o Nexusu, koja je zamišljena slično animiranoj seriji 'Johhny Quest'.

Animacija 'Nexusa' prošla je nekoliko faza. U samim počecima, Rude je krenuo s klasičnom animacijom i crtanjem na celu, no onda je otkrio računala. Budući da se odlučio za neovisno i samostalno probijanje, tradicionalni način animacije oduzimao mu je previše vremena pa je često morao tražiti pomoć drugih ljudi. Animacija na računalu skratila mu je posao – rukom crtani elementi skenirani su i bojani na računalu, dodavani su im efekti, znate i sami kako to već ide.

Glazbu za DVD promo radio je Chris Drake, jedan od 'Nexusovih' fanova koji je Steve Rudeu ponudio svoje usluge putem e-maila. Financijski najteži dio bila je postprodukcija DVD-a, jer je Rude za to unajmio profesionalni studio u Phoenixu. Novac je skupio prodajom svojih skica na eBayu, pretprodajom DVD-a i uglavnom metodama 'snađi se druže'. Beskrajno zahvalan svojim fanovima i zadovoljan oldskul izgledom svog promo filmića, Steve Rude vas poziva na svoje stranice.

Komentari

Nema komentara.