DVD animacije puna vreća - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      DVD animacije puna vreća

DVD animacije puna vreća

Živio Internet i DVD izdanja i oni koji su ih izmislili! Za nas koji živimo u zaboravljenom zapučku planeta Zemlje, ova izdanja su prozor u svijet.

23.06.2004 0 komentara

Samo da vas na brzinu uputimo na najave nekoliko DVD izdanja koja nas čekaju u skoroj budućnosti pa da možete sebe i svoju plastiku pripremiti na Internet shopping nevjerojatnih razmjera.

Prvo jedna poslastica za anime fanove - za 27. srpnja najavljeno je specijalno, dugo očekivano izdanje Neon Genesis Evangelion Platinum: 01 Collector's Edition, zapakirano u metalik kutiju i opremljeno dodatnim materijalima poput knjižice sa slikama i sličnim džidžama. Ovo je Volume 1, dakle samo prvo u nizu od sedam najavljenih DVD izdanja koje svaki anime fan jednostavno mora imati. Inače, 'Evangelion' je jedan od popularnijih anime serijala u kojem ljubitelji mechova (onih velikih robota) koji se tuku kako bi spasili Zemlju, svemir i općenito postojanje, debelo uživaju. Naravno, Japanci ne bi bili Japanci kada i takvu ozbiljnu temu ne bi začinili sa kojim komičnim likom vrste pingvin i mrvicom fine erotike. Hai!

Evangelion

Još jedan suludi serijal našao se na DVD-u, a u ovom slučaju radi se o nastavljanju postojećeg izdanja. Dok gledamo prvo DVD izdanje izvrsnog 'Invader Zima', a s nestrpljenjem očekujemo njegovo drugo izdanje pod nazivom 'Progressive Stupidity' koje je najavljeno za 31. kolovoza, već nam stižu najave za treći i posljednji dio ovog kompleta. Set od dva DVD-a pod naslovom 'Invader ZIM! Horrible Holiday Cheer', sadržavat će nekoliko neobjavljenih epizoda, kao i (ne)popularnu Božićnu epizodu. Datum izlaska još nije objavljen, ali nagađa se da bi se to moglo dogoditi prije kraja ove godine.

I dok se priča o tome kako će se u travnju 2005. godine na Cartoon Networku emitirati i treći nalet mikro-serije 'Star Wars: Clone Wars' Genndyja Tartakovskog, u kojem će biti deset dvanaest minutnih epizoda (što sad već prelazi pojam mikro-serije), neki navodni špijun koji je navodno pohodio marketinški sastanak Lucasfilma svečano je proglasio da se sprema DVD izdanje 'Clone Warsa' za 2005. godinu. I to čak za prvo tromjesječje. Teško je sumnjati u ovakve vijesti, jer bi neproizvodnja DVD izdanja jedne ovako uspješne serije bila marketinška glupost stoljeća. No, marketing ipak nije sve, tako da nećemo trčati pred rudo s grlom u jagodama… hm, da.

'Star Wars: Clone Wars' Genndy Tartakovsky

Budući da skoro niti jedna vijest ovih dana ne može proći bez spominjanja Miyazakija i njegovih animiranih filmova, eto njega i u DVD kutku, ali nažalost, sa ne baš toliko dobrom vijesti. DVD izdanja njegovih filmova za regiju 1 najvljena za 31. kolovoza odgođena su (ne otkazana) na neodređeno vrijeme i bez ikakvog objašnjenja. Radi se o njegovim nešto starijim, legendarnim filmovima 'Nausicaä of the Valley of the Wind', 'Porco Rosso' i specijalnom widescreen izdanju na dva diksa filma 'My Neighbor Totoro' ('Tonari no Tototro'). No dobro, pričekat ćemo…

Disney i dalje štanca svoje filmove na DVD-e, što je sasvim logično, tako da znajte da vas početkom 2005. očekuje 'Lilo & Stitch' na DVD-u, paralelno s premijerom drugog nastavka filma. 5. listopada u dućanima će se naći još jedno specijalno platinasto izdanje, a radi se o Disneyevom 'Aladdinu'.

Scena iz Looney Tunes epizode 'What's Opera Doc?'

Jedno je DVD izdanje izazvalo pravu pomamu po raznim newsgrupama i forumima nakon što je objavljen popis epizoda koje će sadržavati. Radi se o drugom dijelu 'Looney Tunes Golden Collection' izdanja, koje će se u dućanima vjerojatno naći ove jeseni. Set od četiri DVD-a sadržavat će 60 epizoda 'Looney Tunesa', nastalih u razdoblju od 1936. do 1958., a njihov kompletni popis možete pročitati ovdje. Na ovom izdanju bit će i mnogo dodatnih sadržaja, a po nekim nagađanjima tu bi se trebao naći i klasik Dr. Seussa, 'Horton Hatches the Egg'. Čim saznamo, javit ćemo vam.

I na kraju: jedno bogato DVD izdanje sa filmovima jednog od najvećih majstora animacije najavljeno je za početak 2005. godine. Apsolutni must-have: National Film Board of Canada radi izdanje od sedam DVD-a sa aposlutno svim radovima Normana McLarena. Ovaj iznimno plodni animator i filmaš je dobitnik više od 200 međunarodnih nagrada, između ostalog i Oscara (za film 'Neighbours'), Zlatne palme u Cannesu itd., itd. Želite li saznati više o Normanu McLarenu i njegovim filmovima, klik ovdje.

Norman McLaren poznat je po tome što je crtao direktno na film

Komentari

Nema komentara.