Legenda animacije Winsor McCay na DVD-u - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Legenda animacije Winsor McCay na DVD-u

Legenda animacije Winsor McCay na DVD-u

Chuck Jones je govorio kako su dvije najvažnije osobe u animaciji Winsor McCay i Walt Disney. Sada možete nabaviti DVD sa filmovima ovog prvog.

03.06.2004 0 komentara

Legenda animacije Winsor McCay na DVD-u

Sve pohvale Milestoneu za izradu kompilacije radova ovog pionira animacije. Na DVD-u, koji možete nabaviti na Amazonu po cijeni od 26 dolara, nalazi se velika količina radova Winsora McCaya iz razdoblja kada ni naše bake nisu bile rođene, od 1911. do 1921. Čovjek je zaista bio majstor od zanata i vrhunski crtač, pogotovo što se tiče istraživanja realnosti i fantazije i metamorfoze oblika.

Njegov najpoznatiji rad je 'Gertie the Dinosaur’, koji je bio dio popularne live emisije, a imao je prvog animiranog dinosaoura koji je pokazivao osjećaje u povijesti. Neki čak kažu da je Gertie prethodnik kasnijim legendarnim prethistorijskim živinama koje su radili Willis O'Brien i Ray Harryhausen.

Centaurs

Na DVD-u se, među ostalim, nalaze i McCayov debitantski rad ‘Little Nemo,’ zatim ‘Centaurs,’ eksperiment u tehnici rotoskopije, ‘How the Mosquito Operates,’ ‘The Pet’ i ‘The Flying House.’ Izdanje je zaokruženo komentarom povjesničara Johna Canemakera i filmićem ‘Remembering Winsor McCay’ s toplim sjećanjima na slavnog animatora.

Želite li saznati više o Winsoru McCayu, pročitajte članak na Animation World Magazineu.

Komentari

Nema komentara.