Spielberg, djeca, konji i rat - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Spielberg, djeca, konji i rat

Spielberg, djeca, konji i rat

Slavni redatelj snimit će još jednu ratnu priču, ovaj put o prijateljstvu dječaka i konja koje razdvaja rat.

s.p. 05.05.2010 0 komentara

Spielberg, djeca, konji i rat

Steven Spielberg odabrao je novi film kojeg će režirati: 'War Horse'. Radnja 'Ratnog konja' odvija se za vrijeme Prvog svjetskog rata, glavna tema je prijateljstvo dječaka i konja koji se prvo razdvajaju, a onda se kasnije ponovno susreću.

Film se temelji na istoimenom romanu kojeg je 1982. izdao Michael Morpurgo, a filmska adaptacija će se dijelom oslanjati i na kazališnu adaptaciju koju je Spielberg pogledao ovog ožujka u Londonu. Morpurgo je vrlo uspješan autor više od 120 djela za djecu, a 2007. je s uspjehom postavljena i kazališna verzija koja je očito fascinirala Spielberga.

Premijera ovog romantičnog epa očekuje se u kolovozu 2011., Spielberg će producirati film zajedno s Kathleen Kennedy i Frankom Marshallom, a scenaristi su Lee Hall i Richard Curtis.

Spielberg je već snimio nekoliko ratnih drama, a pruducirao je i serije o Drugom svjetskom ratu: 'Združenu braću' i 'Pacifik'. Njegov prvi sljedeći film u kinima bit će 3D obiteljska drama 'The Adventures of Tin-Tin: The Secret of the Unicorn'.

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...