Narod je uz Batmana i Obamu! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Narod je uz Batmana i Obamu!

Narod je uz Batmana i Obamu!

Američki birači su rekli svoje i izabrali Obamu, a njegove zakone će štititi Christian Bale koji je kao Batman osvojio 'People's Choice'.

s.p. 08.01.2009 0 komentara

Narod je uz Batmana i Obamu!

'People's Choice' je izbor publike, a ne kritike, pa je vrlo gledani 'Vitez tame' samo potvrdio svoju popularnost i na ovim nagradama. 'Vitez tame' osvojio je gotovo sve nominacije, od one za najbolji film, najbolji akcijski film, najbolji glumački ansambl i najbolji par - Heath Ledger i Christian Bale. Istina, Bale je izgubio titulu najboljeg glavnog glumca od Brada Pitta, a i superkomercijalni Will Smith preoteo mu je nagradu za mušku akcijsku zvijezdu. Ipak, nagrada za najboljeg superheroja otišla je ravno u ruke Batmanu tj. Baleu koji je osobno preuzeo i nagradu za najbolji ansambl, zahvalio publici u ime svih glumaca 'Viteza tame' i zaključio govor s posvetom Heathu Ledgeru.


Barack Roll - varijacija Rickrollinga.

Svečanost dodjele vodila je Queen Latifah koja je ugostila i ostale dobitnike kao što su Robin Williams (najbolja gostujuća zvijezda) i Hugh Laurie (najbolja TV zvijezda, najbolja TV drama). Među ostalim filmskim nagradama nije bilo velikih iznenađenja, Reese Witherspoon je glavna ženska zvijezda, a Angelina Jolie najbolja akcijska heroina. Najbolji nezavisni film (da, postoji i ta nagrada među svim ovim populističkim!) je 'The Secret Life of Bees' koji je ujedno i najbolja drama, a najbolji obiteljski film je, dakako, 'Wall-E'. 'Zauvijek djeveruša, nikad nevjesta' je možda ušla na top listu najsramotnijih filmova 2008. po mišljenju kritičarki, ali što možemo - gledatelj(ic)e su rekle svoje i odabrale taj film o vjenčanjima za najbolju komediju.

Inače, tamnoputa Latifa otvorila je dodjelu zapitujući slavne u publici da li mogu nastavljati zabavljati mase u 2009. Odgovor se nametao sam po sebi i glasio je baš kao predizborni slogan Bracka Obame - 'Da, možemo'. Obama je pobijedio i u jednoj internetskoj kategoriji - klip u kojem se Barack poput Ricka Astleya ubacuju u razne videe YouTubea očito je nova popularna zezancija. Barack je tako i ovdje potvrdio status jedne od pop zvijezdi koja je obilježila 2008., a on sigurno može reći i da je definitivno pobjednik - izbora naroda.

Komentari

Nema komentara.