Heath Ledger je novi Joker! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Heath Ledger je novi Joker!

Heath Ledger je novi Joker!

Nije upalilo s Bettanyem, a na svu sreću ni s Robinom Williamsom. Nolan našao novog Jokera u liku i trapericama ex kauboja Heatha.

p.h. 12.09.2006 0 komentara

Heath Ledger je novi Joker!

Uloga najvećeg stripovsko-filmskog negativca u novom nastavku Chris Nolanove 'Batman' franšize (isprike zadrtim ljubiteljima 'Batman: Početka' na tako prozaičnom imenovanju) povjerena je brokebackovcu Heathu Ledgeru koji upravo u Montrealu dovršava obaveze oko uloge jednog od Boba Dylana u Haynesovom 'I'm Not There'.

Ledger je u intervjuu za 'Toronto Star' i sam priznao da je pomalo netipičan odabir za tu ulogu, ali 'Nolanovo suptilno građenje karaktera i mračniji ugođaj dozvoljava takva odstupanja', kaže Ledger. 'Naravno da je teško preuzeti lik od Jacka Nicholsona, ali kao i u stripu, u prvom planu nije osmijeh, već njegove sablasne oči', dodao je. Ledger je također najavio kako će novi Joker biti još mračniji i zločestiji od svojih prethodnika.

Kao što smo već pisali, Nolan je u predstojećem 'The Dark Knightu' naslovnu ulogu povjerio već prokušanom Christianu Baleu, šišmišev vjerni sluga Alfred i dalje je sir Michael Caine, a Katie Holmes i Gary Oldman (kako sada stvari stoje) ostaju Batmanova dragana Rachel Dawes i zli Jim Gordon.

Scenarij je inspiriran Frank Millerovim 'DKR' ciklusom iz sredine osamdesetih u kojima je Bob Kaneovo čedo, Batman, izgubio campy patinu nakupljenu po raznim strip-serijalima, a redatelj je storiju napisao zajedno sa svojim bratom, Jonathanom i Davidom S. Goyerom.

Batman se u 'The Dark Knightu' udružuje s jednim od svojih zadrtih neprijatelja 'Two-Face' Harveyem Dentom (Tommy Lee Jones u 'Batman zauvijek') u borbi protiv zlog ubojice britkog jezika Jokera. Lik Jokera u novom nastavku inspiriran je epizodom 'The Killing Joke', pričom iz Moore/Bollandovog stripa iz 1988. u kojem se uvodi Jokerovo porijeklo i događaji koji su od njega napravili beskrupuloznu zlu nakazu: siromaštvo, propala karijera stand up komičara i tragična smrt žene i djeteta. Inače, taj strip mnogim je Bat conoisseurima najdraži od svih iz Batman serijala.

U novom poglavlju Batman je promoviran u Tamnog Viteza, a Nolan je cijelu radnju, o kojoj i dalje zaliven šuti, sažeo u rečenici koju je pokupio putem iz Aristotelove 'Poetike': 'Stvari moraju prvo biti loše da bi mogle biti bolje'. A da li će biti bolje, ili gore, vidjet ćemo tek negdje 2008.

Komentari

Nema komentara.