Redateljska otimačina - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Redateljska otimačina

Redateljska otimačina

Star Warsi ostali bez Skywalkera, Angelina Jolie bez sina,  Orson Welles bez Oscara, Sam Raimi možda ostane bez Hobbita.

z.m. 17.10.2007 0 komentara

Redateljska otimačina

George Lucas raditi će televizijsku seriju 'Star Wars', ali bez Lukea Skywalkera i Dartha Vadera. Redatelj se u nedavnom intervjuu šalio kako će serija biti o robotima (nadamo se ne o njihovom seksualnom životu), ali nije htio otkriti detalje. Ipak, priznaje da je izostavljanje poznatih likova 'riskantan potez' koji se ne mora nužno svidjeti TV postajama: 'Oni kažu – to se ne uklapa u naše male kalupe, a ja kažem – da, jer su to Star warsi, a oni se definitivno ne uklapaju u male kalupe'. Lucas se sprema za pravu televizijsku invaziju - sprema i kompjuterski animiranu seriju 'Star Wars: The Clone Wars'.

Intervju je dao i Sam Raimi. Zaposleni redatelj otkrio je pojedinosti o dva projekta koja su se u posljednje vrijeme vezala uz njegovo ime. Kaže kako je čuo da Sony traži scenariste za četvrtog 'Spidermana' i da spremaju taj nastavak, ali da mu se još nitko nije službeno obratio u vezi toga. A što se tiče nove Tolkienovske inkarnacije - 'Hobbita', načuo je da Peter Jackson pregovara s studiom New Line, s kojima je na ratnoj nozi. Smatra kako bi bilo izvrsno da upravo Jackson snimi taj film, no ako studio odluči da će redatelja 'Gospodara prstenova' uključiti u projekt samo kao producenta, Raimi će drage volje zasjesti u redateljsku stolicu.


Najava za 'Građanina Kanea'

Prodaje se Oscar kojega je Orson Welles osvojio 1941. za 'Građanina Kanea'najbolji film svih vremena. Statua će se ponuditi na aukciji u prosincu, a procjenjuje se da bi cijena mogla premašiti milijun dolara. Sama kipić ima burnu prošlost – vjeruje se da ga je Welles izgubio, a ponovo je pronađen 1994. i nakon podužeg natjeravanja po sudovima vraćen njegovim nasljednicima. 2003. otkupila ga je dobrotvorna organizacija Dax Foundation koja sada organizira aukciju.

Clint Eastwood snima još jednu potencijalno oscarovsku dramu - 'Changeling'. U glavnoj ulozi je Angelina Jolie koja glumi ženu čiji je sin otet tijekom 20-tih godina prošlog stoljeća /naslovna/. Policija kreće u potragu, ali joj vraća krivo dijete. Žena, naravno, digne frku, a policija je strpa u ludnicu kako bi je ušutkala. No, ona ipak sazna da joj je sin postao žrtva serijskog ubojice i započinje pravnu bitku koja rezultira ostavkama gradonačelnika i policijskih dužnosnika. Za film je angažiran i John Malkovich koji uz Angelinu glumi i u nadolazećem Zemeckisovom 'Beowulfu'. Na plakatu za taj film dominira Anđina lijeva sisa, a u traileru se pojavljuje gola, okupana tekućim zlatom. Zanima vas?! Klik ovdje

Komentari

Nema komentara.