Dodijeljene Annie nagrade - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Dodijeljene Annie nagrade

Dodijeljene Annie nagrade

Disney/Pixarovi 'Auti' su najbolji crtić. Najviše nagrada dobio je 'Pusti vodu da miševi odu', a najnagrađivaniji studio je DreamWorks.

p.h. 12.02.2007 0 komentara

Dodijeljene Annie nagrade

Disney/Pixarova storija o neiskusnom trkaćem automobilu koji žudi za uspjehom 'Auti' dobila je nagradu za najbolji dugometražni animirani film na 34. dodjeli Annie Awards u nedjelju 11.02. u kalifornijskom Glendaleu. Osim glavne, Lasseterov hit okitio se i nagradom za najbolju glazbu koja je uručena Randyu Newmanu

ASIFA-Hollywood, američka podružnica internacionalne udruge animiranog filma sa sjedištem u Burbanku, najviše je nagrada, njih 5, dodijelila crtiću 'Pusti vodu da miševi odu' koji je nedavno naveden kao glavni razlog za raspad višegodišnjeg braka između britanskog Aardman studija i američkog animacijskog diva DreamWorks. 'Pusti vodu' dobio je nagrade za animirane efekte, animaciju likova, produkcijski dizajn, glasovnu izvedbu (Ian McKellen) i scenarij. Ujedno, 'Flushed Away the Game' američkog izdavača D3 Publisher proglašena je najboljom video igrom.

DreamWorksu su pripale još tri nagrade, a donjela mu ih je ekološka storija o simpatičnim šumskim životinjama zatočenim u gradskom rezervatu 'Preko ograde' - za dizajn likova, režiju (Tim Johnson i Karey Kirkpatrick) i storyboard.

Dok je DreamWorks prednjačio među studijima, TV animacijom ove godine suvereno vlada Cartoon Network s čak 4 osvojene Annie nagrade, među kojima je i ona za najbolji tv crtić 'Foster's Home for Imaginary Friends'. 'Bambi 2' DisneyToon studija je najbolji crtić u kategoriji kućne zabave. Reklama United Airlinesa 'Dragon' iz Duck Studia proglašena je najboljom animiranom reklamom, a 'No Time for Nuts', ovogodišnji kandidat za Oscara, dobio je Annie za najbolji kratki animirani film.

Karijerne nagrade Winsor McCay dobili su Bill Plympton, Genndy Tartakovsky i Andreas Deja, a povijesničar Stephen Worth dobio je June Foray Award za zasluge animaciji.

Komentari

Nema komentara.