Dodijeljene Annie nagrade - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Dodijeljene Annie nagrade

Dodijeljene Annie nagrade

Disney/Pixarovi 'Auti' su najbolji crtić. Najviše nagrada dobio je 'Pusti vodu da miševi odu', a najnagrađivaniji studio je DreamWorks.

p.h. 12.02.2007 0 komentara

Dodijeljene Annie nagrade

Disney/Pixarova storija o neiskusnom trkaćem automobilu koji žudi za uspjehom 'Auti' dobila je nagradu za najbolji dugometražni animirani film na 34. dodjeli Annie Awards u nedjelju 11.02. u kalifornijskom Glendaleu. Osim glavne, Lasseterov hit okitio se i nagradom za najbolju glazbu koja je uručena Randyu Newmanu

ASIFA-Hollywood, američka podružnica internacionalne udruge animiranog filma sa sjedištem u Burbanku, najviše je nagrada, njih 5, dodijelila crtiću 'Pusti vodu da miševi odu' koji je nedavno naveden kao glavni razlog za raspad višegodišnjeg braka između britanskog Aardman studija i američkog animacijskog diva DreamWorks. 'Pusti vodu' dobio je nagrade za animirane efekte, animaciju likova, produkcijski dizajn, glasovnu izvedbu (Ian McKellen) i scenarij. Ujedno, 'Flushed Away the Game' američkog izdavača D3 Publisher proglašena je najboljom video igrom.

DreamWorksu su pripale još tri nagrade, a donjela mu ih je ekološka storija o simpatičnim šumskim životinjama zatočenim u gradskom rezervatu 'Preko ograde' - za dizajn likova, režiju (Tim Johnson i Karey Kirkpatrick) i storyboard.

Dok je DreamWorks prednjačio među studijima, TV animacijom ove godine suvereno vlada Cartoon Network s čak 4 osvojene Annie nagrade, među kojima je i ona za najbolji tv crtić 'Foster's Home for Imaginary Friends'. 'Bambi 2' DisneyToon studija je najbolji crtić u kategoriji kućne zabave. Reklama United Airlinesa 'Dragon' iz Duck Studia proglašena je najboljom animiranom reklamom, a 'No Time for Nuts', ovogodišnji kandidat za Oscara, dobio je Annie za najbolji kratki animirani film.

Karijerne nagrade Winsor McCay dobili su Bill Plympton, Genndy Tartakovsky i Andreas Deja, a povijesničar Stephen Worth dobio je June Foray Award za zasluge animaciji.

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...