Burton i Carrey u avanturama Roberta Ripleya - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Burton i Carrey u avanturama Roberta Ripleya

Burton i Carrey u avanturama Roberta Ripleya

Tim Burton režira, a Jim Carrey glumi naslovnu ulogu u filmu o američkom Marku Polu, ocu 'vjerovali ili ne' rubrika Robertu Ripleyu.

p.h. 19.12.2006 0 komentara

Burton i Carrey u avanturama Roberta Ripleya

Ripley's Believe It or Not’, dugonajavljivani film Tima Burtona s Jimom Carreyem u naslovnoj ulozi dobio je zeleno svjetlo od Paramountovaca, javlja Empire Online. O toj suradnji šuška se već dugo, ideja je nastala na jednom neformalnom brainstormingu mračnog genijalca i čovjeka od gume, ali je Paramount stopirao projekt u trenutku kad su predviđeni troškovi produkcije dosegli cifru iznad 150 mil $.

Producenti film najavljuju kao nadrealnu fantaziju koja se bazira na vrlo zanimljivom životu ‘američkog Marka Pola’, istraživača i avanturista Roberta Ripleya koji je putovao svijetom, sakupljao bizarne i čudne informacije i potom ih objavljivao u formi 'vjerovali ili ne' ilustriranih priloga. Nakon njegove smrti 1949. franšiza 'Ripley's Believe it or Not' proizašla iz njegove novinske rubrike razvila se u niz radio emisija, tv showova i muzeja o čudesnim i bizarnim ljudima, stvarima i pojavama, kao i popratnih memorabilija – figurica, igara i tanjurića s Ripleyevim likom.

Razlozi uskrsnuća projekta nisu sasvim jasni, no jedan od njih je zamjena starih scenarista iz Burtonove klike - Scotta Alexandera i Larrya Karaszewskog ('Ed Wood') novim, Carreyevim poznanikom Steveom Oedekerkom. Ukoliko vam je ime nepoznato, podsjećamo da se radi o redatelju i scenaristu koji u kombinaciji s Carreyem polučuje 100 postotne uspjehe na boxofficeu (‘Ace Ventura: When Nature Calls’, ‘Svemogući Bruce’).

Film će se snimati u Kini, kao što je i prvotno najavljivano, a izlazak se najavljuje za 2009.

Komentari

Nema komentara.