Animirani posvuda - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Animirani posvuda

Animirani posvuda

Opet nam stiže ledeno doba, štakori jurišaju na Oscare, Silent Bob i Batman žele ući u dugometražni crtić, a Simpsoni i Igor znaju kako se prodati.

s.p. 18.12.2007 0 komentara

Animirani posvuda

Animirani filmovi opet su u trendu - u prednominacijama za Oscara za vizualne efekte nalazi se nekoliko crtića, 'Juhu-hu' i sporni 'Beowulf'. Inače cinici kažu da je ta kategorija izmišljena kako bi i blockbusteri bez umjetničkog pokrića dobili neke nagrade, ali čini se da animirani filmovi sve više osvajaju mjesto i izvan 'geta' nominacija za animirani film.

Stiže i vijest o jooooš jednom nastavku - sprema se 'Ledeno doba 3'. Iako je prošli sequel tipično ocjenjen lošijim od prethodnika, ostvario je dobru zaradu, a i kod nas je imao uspjeha, među ostalim i zbog dobre sinkronizacije (Edo Maajka!). Američke glasove opet će ispuštati stara ekipa (Ray Romano, John Leguizamo, Queen Latifah i Denis Leary), a i redatelj je povratnik - Carlos Saldanha. I ovaj film će se snimati u 3D tehnici koja postaje pravi trend - neće valjda sad tako snimati sve animirane spektakle?!

Jay i Silent Bob - jesu li i animirani jednako duhoviti?

Kevin Smith dosad je ostvario razne filmaške snove, čak snima i 'pornić', a planira se opet vratiti u animirane vode. 2000. je snimljena animirana serija 'Clerks' u 6 nastavaka, ali nije postigla neki uspjeh. Smith je ponovio ulogu kultnog Silent Boba u tom spin-offu 'Trgovaca', a sada je spreman da napravi i dugometražni crtić, pa makar završio direktno na DVD-u. 

Još jedan igrani junak dobiva i animirano izdanje, prije izdavanja 'Batmana: Dark Knighta' izlazi DVD sa šest kratkih crtića, nazvan jednostavno 'Gotham Knight'. Iako su scenarij radili Amerikanci, na animaciji su radili Japanci, pa bi bilo zanimljivo vidjeti što je ispalo od američke pop-ikone.

'Igor' - još jedno simpatično čudovište

Najavili smo film Anthonyja Leondisa o Igoru, asistentu ludog profesora koji želi osvojiti Sajam zločeste znanosti. 'Igoru' glasove posuđuju John Cusack, Steve Buscemi, Jennifer Coolidge i John Cleese, a posljednja vijest govori da će film imati premijeru tek u listopadu 2008. Filmske kuće ne sjede dotle skršenih ruku, i ovo čudovište dobiva svoj marketing. Weinstein Co. i Exodus Film Group dogovorili su s CKE rastoranima vrlo sočne reklame, posebni obroci u 3000 restorana dobivaju imena po 'Igoru', a planira se i izdavanje akcijskih figura, videoigre za Nintendo, pa čak i - knjiga.

'Wall*E' i ne treba previše reklame, simpatični robot o kojem smo već pisali osvojio je srca publike u prethodnom teaseru. Prije dolaska u kina objavljen je i pravi trailer pa pogledajte kako izgledaju zaljubljeni roboti.


'Wall*E', novi trailer

Iskustvo s marketingom ima i ekipa koja stoji iza 'Simpsona'. Oni su već isprobali reklamiranje u restoranima širom Amerike, a sada osvajaju New York. 'Simpsoni-film' tamo izlaze na DVD-u i Blu-rayu, pa je Bryant Park preuređen u simpsonovsko klizalište. Osim besplatnog klizanja na ledu, posjetiteljima se nude hrana i darovi u znaku Simpsona, što uključuje i toplu čokoladu Neda Flandersa.


Špica za 'Jetsonse'

Još jedna popularna serija u Americi, bar za one starije, je 'Jetsons' – animirana SF komedija nastala desetljećima prije 'Futurame'. Sprema se igrana adaptacija te animirane serije, a planira se zadržati retro stil 60-tih godina. Ionako stari šmokljani i vole da sve izgleda kao u vrijeme njihove mladosti...

Komentari

Nema komentara.