Pixarologija - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Pixarologija

Pixarologija

Saznajte tko je nova inkarnacija Charlieja Chaplina, da li animirani junaci stare, koji crtić dobiva treći nastavak i tko je zaista izmislio surfanje?

s.p. 12.06.2007 0 komentara

Pixarologija

Već smo detaljno opisali novi animirani film 'Ratatouille' o štakoru koji želi postati glavni kuhar, a samo smo spomenuli ostale nadolazeće Pixarove crtiće. U međuvremenu su isplivali neki detalji pa vam ih evo serviramo...

Potencijalni hit naslovljen  'Wall* E' (ne, nismo pogriješili u tipkanju) ima radnju smještenu u 2700. i premijeru najavljenu za 2008. Film pripovjeda priču o malom slatkom robotu (nazvanom Wall * E) koji na usamljenom planetu radi ono za što je programiran, sve dok ne sretne malu slatku roboticu Eve. Kvaka je u tome da je ovo zamišljeno kao animirani SF remake 'Svjetla velegrada' Charlieja Chaplina, u kojem se skitnica zaljubljuje u slijepu djevojku koja greškom misli da je on bogataš. Ne znamo kako će scenarist oslijepiti roboticu, no najbitnije je da je ovo animirani, a ne igrani remake u kojem bi Adam Sandler ili netko sličan zamjenjivao legendarnog Chaplina...

Scenarist i jedan od redatelja 'Potrage za Nemom', redatelj Andrew Stanton, opet je zadužen da kreira zabavan crtić za sve generacije, a autor zvuka za 'Star Warse' Ben Burtt izradit će glasove robota.  

Za 2009. Pixar najavljuje film nazvan 'Up', a glavni lik crtića je starac kojem je najbolji prijatelj naivni mladić s kojim putuje po svijetu i mlati se sa zlikovcima i zvijerima. Bit će zanimljivo vidjeti koliko će biti gledan animirani naslov kojem napokon glavni lik nije mala slatka životinja. Možda je iskustvo 'Shreka' naučilo producente da dobro prolaze i stara gunđala kao glavni junaci? 

'Priča o igračkama 3' najavljena je za ljeto 2010. Redatelj 'Priče o igračkama 2' i 'Potrage za Nemom' Lee Unkrich trenutno još radi na priči pa se ne znaju detalji, osim da ćemo opet pratiti avanture Woodyja i Buzza. Osim priča o igračkama koje su uvijek popularne među producentima (jer mogu masno zarađivati na prodaji istih), zadnjih par godina u svijetu dokumentarnih i animiranih filmova haraju filmovi inspirirani – pingvinima. 

U Americi je već u kinima 'Surf's Up', u kojem redatelji Ash Brannon ('Priča o igračkama 2') i  Chris Buck ('Tarzan') koriste popularnost malih slatkih pingvina ('Ples malog pingvina' , no prije toga 'Carsko putovanje' i 'Madagaskar') da bi napravili još jedan crtić, no ne baš u slatkastom stilu.. 

'Surf's Up'  prebacuje pingvine s Antarktike na tropski otok Pen Gu Island, a na kojem se odvija natjecanje vrhunskih surfera. Kao i obično u recentnim animiranim naslovima, za djecu je rezervirana zabavna i topla priča o tome da nije sve u pobjeđivanju, a za odrasle su tu fore u stilu mockumentaryja (lažnog dokumentarca), koje će ih podsjetiti da ovo nije film samo za djecu.  

Tako 'Surf's Up' počinje kao kvazi-televizijski intervju s pingvinima koji prepričavaju povijest surfanja i, dakako, preuzimaju zasluge za izmišljanje tog sporta ('Sve što vam treba je komad leda...). Snimljen uglavnom kamerom iz ruke i 'uživo', taj 'dokumentarac' prati pingvina - autsajdera koji (kao i u 'Plesu malog pingvina') slijedi svoje snove i izvan svog pingvinskog svijeta.

Kritičari ističu da je animacija odličan medij za zezanje na račun pingvinskih filmova (nitko neće ponašanje animiranih pingvina zamijeniti za ponašanjem onih pravih), a tu su i glasovi u posljednje vrijeme nezaobilaznog Shie LeBoufa, te iskusnih Jamesa Woodsa i Jeffa Bridgesa koji daju dušu epizodnim likovima. Ironija je da bi ova parodija na silne pingvinske filmove mogao postati hit, a to u Hollywoodu znači samo jedno – još nastavaka (pingvinskog) 'Surf's Upa'.

Komentari

Nema komentara.