Simpsoni - 20 im je godina tek! - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Simpsoni - 20 im je godina tek!

Simpsoni - 20 im je godina tek!

Obitelj Simpson najdugovječnija je televizijska serija koja se i dalje nastavlja emitirati i obarati rekorde. I tako već 20 godina!

s.p. 18.12.2008 0 komentara

Simpsoni - 20 im je godina tek!

Jučer se navršilo 19 godina od prvog samostalnog emitiranja 'Simpsona' koji tako ulaze u svoju 20. godinu - i 20 sezonu. Istina, prvo pojavljivanje bilo je 19. travnja 1987., u sklopu Tracey Ullman Showa, no pravi 'Simpsoni' pojavili su se u samostalnom izdanju tek 17. prosinca 1989. Otada su stekli kultni status i oborili mnoge rekorde. Sa svojih 429 epizoda to je najdugovječniji američki sitcom i animirana serija, a 'Simpsoni' se i diče i s 24 Emmya i 26 Annie nagrada.

Iako su i fanovi primijetili da je krajem 90-tih serijalu počela opadati kvaliteta, zadržana je velika popularnost, a to se osjetilo na odličnoj prodaji DVD-a sa prvim sezonama serije. 2007. je konačno izišao i 'Simpsoni film' koji je također bio vrlo gledan, a seriji se ni ne nazire kraj.


Najnoviji 'Simpsoni' - Homer želi glasovati za Obamu, ali...

Velika baza poklonika okuplja se i na internetu, fanovi su kreirali i održavaju veliku 'Arhivu Simpsona' na ovoj web adresi. Webmaster tog sajta, Finac Jouni Paakkinen je u rujnu izdao knjigu 'Simpsoni: Dva desetljeća žute obitelji', koju je stvarao radeći danonoćno, vikendom i praznicima. Jouni tu knjigu može trenutačno prodavati samo na malom finskom tržištu, ali čak ako i ne izda engleski prijevod, on je zadovoljan što je bar u domovini popularizirao 'žutu obitelj'. O Simpsonima se izdaju i znanstveni radovi, a kod nas je nedavno prevedena i knjiga 'Simpsoni i filozofija', gdje možete saznati ima li Homer aristotelovske vrline i kakve veze imaju Bart Simpson i Friedrich Nietzsche.

TV serije, crtići i komedije obično ne zaslužuju tako veliku pažnju, no 'Simpsoni' su nadišli sva ograničenja i nastavljaju sa osvajanjem novih gledatelja. Ipak, njihovi junaci zadržali su svoju poslovičnu skromnost, pa Homer Simpson na sve može reći samo 'D'oh!'

Komentari

Nema komentara.