Batman made in Hong Kong - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Batman made in Hong Kong

Batman made in Hong Kong

Zašto je Jack Nicholson ljut, a Tommy Lee Jones zbunjen? Hoće li Christian Bale završiti u otpadnim vodama, a 'Tamni vitez' u mraku?

s.p. 12.11.2007 0 komentara

Batman made in Hong Kong

Jack Nicholson je ljut, a svi znamo kako izgleda kad Jack poludi ('Herrrre's Johnny!). Istina, nedavno je glumio u 'Bijesu pod kontrolom', pa valjda zna kontrolirati ubilački bijes. Ono što ga je razbjesnilo je činjenica da su autori novog filma o Batmanu ('Dark Knight') odlučili kao Jokera angažirati drugog glumca - Heatha Ledgera.

Požalio se da ga nikad nisu ni pitali da glumi Jokera u nastavku, a da 'dobro zna kako to treba raditi'. To je potkrijepio i tvrdnjom da mu inspiracija za taj lik dolazi iz njegovog djetinjstva - nadamo se da Jack ne vuče tako strašnu traumu poput Jokera... 
   
S druge strane, Nicholsonov nasljednik Heath Ledger izjavljuje da je glumiti Jokera bilo 'iscrpljujuće' iskustvo, jer je zbog te fizičke zahtjevne uloge spavao samo dva sata noću, pa 'na kraju dana nije mogao hodati ni govoriti'.  Za razliku od 'ludog Jacka', 'Brokeback Heath' teško se prilagodio psihopatičnom liku, a priznaje da je inspiraciju pronašao u 'Paklenoj naranči'.

Joker (Heath Ledger) pokazuje svoje manje smiješno lice

Nije samo Nicholson ostao iznenađen castingom, još jedan ugledni oskarovac izvisio u podjeli uloga - Tommy Lee Jones. Tommy je u 'Batmanu zauvijek' tumačio lik Harveya 'Two-Face' Denta i iznenadio se kada je čuo da taj lik nastupa u novom Batmanu - zato što je 'Two Face' poginuo na kraju 'Batmana zauvijek'. 'Mislio sam da je umro' - rekao je Jones, ali nije previše razočaran jer ionako ne bi ponavljao svoju ulogu. Naime, bilo mu je teško glumiti uz svu tu šminku.


Batman-histerija u Hong Kongu

Dok se bivši glumci krzmaju oko uloga, redatelj Christopher Nolan ima pune ruke posla u Hong Kongu. Snimanje je tamo započelo prošli tjedan, a ovo je prvi puta u povijesti Batmana da se radnja ne odvija u Gotham Cityu. Već su krenule i kontroverze oko lokacije - pročulo se da je scena u kojoj Batman roni u moru odbačena zbog prezagađane vode. Nolan tvrdi da je on osobno odlučio izbaciti scenu i to isključivo zbog scenarija. Christian Bale tako će umjesto u vodu skočiti s najvećeg nebodera u Hong Kongu, visokog 90 katova. Redatelja ne brine previše pitanje zagađenja pa kaže da 'nema problema s bacanjem zvijezda u vodu'.

Netko krvavo zarađuje svoj honorar - slika sa seta

Ali zato ima problema s ekolozima, a i vlasti Hong Konga zabrinute su zbog prometnog kaosa i zagađenja bukom kojeg izaziva snimanje. Najviše problema stvaraju helikopteri i horde obožavatelja nagurane oko lokacija snimanja. Filmaši su za građane Hong Honga imali i poseban zahtjev - da noću ostave upaljena svjetla u stanovima kako bi snimke grada bile spektakularnije. No, oko 80 % stanovnika ignoriralo je taj zahtjev, protiveći se rasipanju energije. 

Tako Hong Kong neće biti prikazan u punoj slavi i veličini, a ovo je baš bila jedna od rijetkih prilika za to. Umjesto toga, predstavit će se razne zvijezde; uz Heatha Ledgera, Christiana Balea i Aarona Eckharta, angažirani su i Gary Oldman, Morgan Freeman, Michael Caine i Maggie Gyllenhaal. Tko će završiti u mraku, a tko pod vodom – saznajte u slijedećim bat-vijestima...

Komentari

Nema komentara.