Halo! Bart Simpson, scijentolog? - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Halo! Bart Simpson, scijentolog?

Halo! Bart Simpson, scijentolog?

Hoće li se Simpsoni moći zezati sa scijentolozima nakon što se Bart probratio na tu religiju? Kako će zadržati svoj dobar glas?

s.p. 29.01.2009 0 komentara

Halo! Bart Simpson, scijentolog?

Može li Bart Simpson ostati simpatični klipan - nakon što se preobratio u dobrog vjernika? Njegov alter ego je glumica Nancy Cartwright koja sinkronizira Barta od početaka 'Simpsona', a već dva desetljeća je gorljiva članica Scijentološke crkve kojoj donira milijune. To što za svoj uspjeh zahvaljuje svojoj religiji je njezina privatna stvar, ali je sada počela miješati i Barta u religijsku propagandu.

Na blogu posvećenom slavnim osobama puštena je audio poruka u kojoj Nancy poziva scijentologe na njihovo tradicionalno okupljanje, ali pri tom koristi tipični Bartov glas, njegovo hihotanje i fraze kao što su 'Hey, what’s happening man'. Iako se predstavlja i svojim pravim imenom, Nancy se na početku predstavlja i kao Bart Simpson - vjerojatno zato da privuče neke od brojnih Bartovih fanova kojih sigurno ima i među scijentolozima.

Matična TV kuća Fox već se izborila za skidanje audio snimke s Interneta zbog 'kršenja autorskih prava', a producenti serije zanijekali su bilo kakvu povezanost sa Bartovim opredjeljenjima. Nakon što se pročula vijest, fanovi ove satirične serije su se zabrinuli da će scijentolozi postati zabranjena tema za seriju. Sličan primjer bio je i u 'South Parku', gdje se preobratio Chef (tj. njegov glas - Isaac Hayes), pa su ga morali ubiti u seriji jer se nije slagao sa zezanjem na račun scijentologije.

Ipak, pažljiviji promatrači serije već su primijetili da je Nancy Cartwright scijentologinja od davne 1989., a 1998. je normalno sinkronizirala epizodu 'The Joy of Sect' (link za gledanje ovdje), koja implicitno parodira tu vjeru. U toj epizodi Simpsoni pristupaju SF kultu movementarijanaca, čiji članovi žele svemirskim brodom otići živjeti na planetu Blisstonija, a njihova popularnost (i veliko oslobađanje od poreza!) inspiraju i bogatog Mr. Burnsa da pokrene svoju religiju. Očito, bez obzira koje vjere bio - Bart Simpson je uvijek spreman na šalu!

Komentari

Nema komentara.