Psi i vanzemaljci u 3 dimenzije - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Psi i vanzemaljci u 3 dimenzije

Psi i vanzemaljci u 3 dimenzije

Svi su ludi za 3-D tehnologijom! Pa i James Cameron koji se vraća s animiranim spektaklom, a Sigourney Weaver opet naganja vanzemaljce.

s.p. 27.11.2007 0 komentara

Psi i vanzemaljci u 3 dimenzije

Već smo najavljivali novi projekt Jamesa Camerona, koji je čitavo desetljeće nakon 'Titanica' proveo snimajući nekoliko dokumentaraca i TV projekta. Film nazvan 'Avatar' nije se mogao napraviti bez novih tehnologija – i on koristi 3-D, kao i računalnu animaciju i 'motion capture' - obilato iskorišten u 'Beowulfu'. Ipak, oni koji su vidjeli prve kadrove 'Avatara' kažu da će imati animirane dijelove, ali da će više naginjati igranom filmu s diskretnom animacijom (poput 'Gospodara prstenova'), nego 'Beowulfu'.

Već je procurila i prva skica likova iz filma, a blogeri su ugrabili sliku nikog drugog doli - seksi vanzemaljke. Film se inače bavi susretom i sukobima ljudske i vanzemaljske rase, a navedena slika pokazuje da vanzemaljci i nisu tako različiti od nas. Budžet je težak 200 milijuna dolara, a očekuje se emotivna i epska priča u rangu 'Aliensa'. Čak je angažirana i poznata Cameronova partnerica u borbi protiv vanzemaljaca - Sigourney Weaver!

Plava teta iz 'Avatara'

Ima još animiranih filmova o borbi s vanzemaljacima - New Line tako ekranizira 'Planet 51' /naslovna/. Ako vas ova zelena bića sa slike asociraju na Shreka, to nije slučajno - priču je napisao autor 'Shreka' Joe Stillman. Radnja se odvija na dalekom planetu čiji stanovnici žive u strahu od invazije vanzemaljaca. Kada se zemaljski astronaut Charles 'Chuck' Baker spusti na taj planet, mora bježati od stanovnika koji ga proganjaju i pronaći svemirski brod koji ga može odvesti kući. Film režira Jorge Blanco, koji je s koautorima (Javier Abad i Marcos Martinez) već surađivao na izradi vrlo popularne video-igre 'Commandos'.

A animirani film pod nazivom 'American Dog' trebao je raditi redatelj 'Lilo i Stitcha', Chris Saunders, no Pixarovci su otpustili Saundersa i preimenovali film u 'Bolt'. Režirat će ga debitant Chris Williams koji je dosada pisao scenarije za Disneyev 'Mulan' i 'Carevo novo ruho'. Glasove će posuditi John Travolta, Woody Harrelson i novi startrekovac Bruce Greenwood. 'Bolt' je priča o njemačkom ovčaru koji na televiziji nastupa kao superheroj pa i sam misli da ima supermoći. Kada greškom završi u stvarnom svijetu počinje shvaćati da je posve običan pas. Film će biti napravljen trendovski – stereoskopskom 3D animacijom koju Disneyevci planiraju koristiti i u novim filmovima Tima Burtona.

'Bolt' - produkcijska skica

Ne znamo da li će publika prihvatiti sve te 3D novotarije, ali nagrade uglavnom odlaze 'tradicionalnim' crtićima, čak i one specijalne. Tako osim klasičnih Emmyja, postoje i oni humanitarni, koji se dodjeljuju za angažirane filmove. Njihovu nagradu za najbolji javni oglas dobio animirani kratkiš Marka Greenea 'Big Fun with Global Warming' (pogledajte ga ovdje). U njemu je glavni lik Stinky, zločesti službenik koji misli da je globalno zagrijavanje 'hrpa gluposti'. Film je nastao u produkciji Climate Cartoons čiji je cilj navesti ljude na ekološki prihvatljivo ponašenje uz pomoć zabavne animacije – treba li napominjati i da punu podršku projektu daje Al Gore?


Okršaj Ala Gorea i Bendera iz 'Futurame' 

Postoji još specijalnih nagrada – uz odraslu BAFTA-u, postoji i 'dječja BAFTA' (British Academy Children's Film and Television Award). Na 11. dodjeli koja je održana ove subote, svoj zvjezdani status potvrdili su dobro gledani američki crtići. Najbolji dugometražni film za klince je 'Ples malog pingvina' koji je u toj kategoriji pobijedio 'Most za Terabithiju', 'Pusti vodu da miševi odu', pa čak i velikog favorita - 'Harryja Pottera i Red feniksa'. Nagradu (dječje) publike dobio je 'Simpsoni film', a u kategoriji međunarodnih fimova pobijedio je američki 'Spongebob Squarepants', o avanturama spužve iz fast-food restorana koja se našla u moru. Punu listu nagrađenih možete pogledati ovdje.

Komentari

Nema komentara.