Disney, planovi za budućnost - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Disney, planovi za budućnost

Disney, planovi za budućnost

Prvi put u četiri godine Disney se javno prezentirao animacijskoj zajednici predstavivši pet filmova u nastajanju i alate kojima se služe u njihovoj proizvodnji.

filmski.net 17.06.2005 0 komentara

Disney, planovi za budućnost

Iako se nekoć ne tako davno činilo da su nedodirljivi, neslomljivi i jedni jedini, realnost je potpuno drugačija. Disney je sišao sa svoga čardaka, izgleda odlučio promijeniti, smekšati čak svoj nastup u javnosti i približiti se na taj način svojoj zajednici – i onima koji prozvode i onima koji konzumiraju njihove uratke.

Kao što smo naznačili u naslovu, po prvi put u ove zaista burne četiri godine za Disney (raskid s Pixarom i Miramaxom, napuštanje 2D animacije, odlasci ključnih ljudi i raspad nekih bitnih odjela) ekipa izvršnih direktora Walt Disney Feature Animationa predstavila je filmove koji su u nastajanju, ali i alate kojima se služe nakon što je taj div odustao od ručne, 2D animacije i prebacio se na 3D kompjutersku animaciju.

I ne samo da su pristojno položili neke od svojih igraćih karata na stol, nego su i šećerno ljubazno zamolili ekipu odličnjaka kompjuterske grafike sakupljenu pod kapom Los Angeles Professional Chapter of ACM SIGGRAPH da im se pridruže u studiju za vrijeme prezentacije u hollywoodskom ArcLight kino kompleksu! Comrades!

Kako smo vas u jednom relativno friškom tekstu obavijestili o novijim Disneyevim projektima, one koji su tada bili odsutni (bad, bad!) redirektamo tamo, a vas štrebere obavještavamo o još nekoliko novih informacija:

*Toy Story – za produkciju novog nastavka D. je izgradio potpuno novu zgradu s novim animacijskim odjelima, priča prati Buzza Lightyeara koji odlazi riješiti novonastalu gungulu na Tajvanu, naravno, upada u probleme, a ekipa iz Andyjeve sobe odlazi za njim u spasilačku misiju. Prosto k'o pasulj!
*Chicken Little (naslovna)– prikazano je gotovo desetak minuta materijala na kojem su se hvalisali svojim tehničkim dostignućima koje su prezentirali na prikazima kokošjeg perja koje treperi (sjetite se revolucije koju je izazvao Pixar sa načinom na koji je tretirao vijoreću kosu obitelji Incrediblesa!). Svako se uvjerite i sami klikom na svježi trailer iz kokošinjca. U kinima u znakovito predbožićno vrijeme ove godine.
*A Day With Wilbur Robinson – projekt baziran na knjizi Williama Joycea, priča prati dvanaestogodišnje siroče koji se 'prikači' trinaestogodišnjaku iz budućnosti i to u setingu koji neodoljivo podsjeća na famozni 'Metropolis' Fritza Langa. Wauuuuu, Disney goes underground!
*American Dog - prikazano je i desetak minuta storyboarda i grubih crteža ovog uratka redatelja Chrisa Sandersa iza kojeg je Lilo&Stich. Američki pas je tv zvijezda koja pije martini i voli starletice i sve mu je po guštu dok ga ne ostave u prikolicu nasred pustinje u Nevadi gdje se udružuje s radioaktivnim zecom i jednookom mačkom koji pokušava pronaći novi dom. US Dog bi u kinima mogao zalajati tamo 2007.
* Rapunzel Unbraided – debitantski uradak redatelja Glenna Keanea koji je najpoznatiji po tome što je animirao 'Ljepoticu i zvijer' 1991. Prikazano je nekoliko kratkih testnih kadrova kompjuterski animirane princeze, glavne junakinje, koju ćete moći upoznati u kinima 2008.

Dosta Disneya za danas!

Komentari

Nema komentara.