Redateljska armada - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Redateljska armada

Redateljska armada

Novo izdanje redateljske burze donosi zastrašujućeg Camerona, neodlučnog Aronofskog, moćnog Vaughna i zavodničkog Rattnera.

z.m. 21.09.2007 0 komentara

Redateljska armada

Mickey & Dicky
Nakon šest godina apstinencije od snimanja Darren Aronofsky primio se posla i napokon ugrabio Brada Pitta. Pitt je odbio ulogu u njegovoj 'Fontani života', ali ga je zaintrigirala boksačka drama 'The Fighter', iako će u njoj imati sporednu ulogu. Glumiti će boksača i trenera Dickya koji pomaže svom polubratu Mickeyu da postane svjetski prvak. Mickey je Mark Wahlberg koji već naporno trenira da bi utjelovio irskog boksača. Inače, Pittova uloga je prvotno bila namijenjena Mattu Damonu, ali ju je odbio zbog prezaposlenosti.

Munje & gromovi
Matthew Vaughn ('Zvjezdana prašina') kreće na zvjezdanu misiju uprizorenja stripovskog superjunaka Thora, boga grmljavine. Vaughn je već trebao surađivati s Marvelom na trećem X-man-u, ali je odustao od tog posla. (Zamijenio ga je Brett Ratner o kojem čitajte malo niže.) Priča o Thoru potječe iz nordijske mitologije, u kojoj je on sin Odina, najmoćnijeg među bogovima. Zbog svoje bahate naravi poslan je na Zemlju, da se nauči poniznosti i odande štiti grad bogova Asgard i Zemljane. Evo što o radnji kaže sam redatelj: 'U početku me brinulo što opet snimam fantastični film (nakon 'Zvjezdane prašine'), no ovaj je puno drugačiji jer govori o superjunacima Thoru i njegovom ocu Odinu. To neće biti film poput Gospodara prstenova ili Narnie, ostat ćemo vjerni stripu.'

George Jacobs & Mr. S, naslovnica biografske knjige

Glas & glasine
Brett Ratner ('X-man: Posljednja fronta') nameračio se na velike zavodnike – snimat će biografiju Hugha Hefnera do koje je došao zahvaljujući fliperu (Kako? Klik!), a sad je bacio oko i na Franka Sinatru. New Line snima 'Mr. S: My Life With Frank Sinatra', filmsku adaptaciju knjige koju je o životu sa Sinatrom napisao njegov dugogodišnji sobar George Jacobs. Biografija se vrti oko Sinatrinih anegdota sa zvijezdama poput Marilynke, Kennedya, Ave Gardner, Bogarta, Elvisa, Marlene.... tako da smo već znatiželjni oko podjele uloga, dok je na onu (in)diskretnog sobara oko već bacio - Chris Tucker.

3 & D
Novi film Jamesa Camerona ('Titanic') toliko je vruća roba da već sad ruši sve pred sobom. 'Avatar' je njegov prvi igrani projekt nakon deset godina stanke u koji je utučeno puno para i tehnike, toliko da se konkurencija prepala. DreamWorks je objavio da će pomaknuti premijeru svojeg animiranog 'Monsters vs. Aliens' kako bi izbjegli susret s 'Avatarom' na kino blagajnama. Oba filma rađena su revolucionarnom 3-D tehnikom i oba su trebala u kina sredinom svibnja, ali DreamWorks će se požuriti kako bi njihova uspješnica krenula u prikazivanje već u ožujku.

Superman & Batman 
Već smo vam javili da Warner Bros. dovodi na veliko platno 'Justice League of America' /naslovna slika/, a sad je i službeno da će film režirati - George Miller ('Ples malog pingvina'). Projektu u kojemu bi se trebala pojaviti čitava plejada superjunaka (Superman, Batman, Wonder Woman, Flash, Aquaman...), od prvog dana ima problema s castingom, pa se neko vrijeme čak spominjala mogućnost da zapravo bude - animiran. Na kraju su se ipak odlučili za igranu verziju, no s kim - još se ne zna, ali je gotovo sigurno da se u njemu neće pojaviti aktualni Batman Christian Bale ('Batman: Početak') ni Superman Brandon Routh ('Superman–Povratak').

Komentari

Nema komentara.