Queer opet dijeli ulaznice! - Specials
Home      Specials      Nagradne igre      Queer opet dijeli ulaznice!

Queer opet dijeli ulaznice!

Zaigrajte posljednju nagradnu igru Queera, ostavite upaljena svjetla pa možete pogledati Elles i opsesivnu lezbijku s drugog planeta!

s.p. 28.04.2012 0 komentara

Queer opet dijeli ulaznice!

Posljednje izdanje Queer Zagreba približava se kraju, pa Vam nudimo zadnju priliku da osvojite besplatne ulaznice, i to za projekcije koje se održavaju u nedjelju, 29. travnja:

17:00 'Ostavi upaljena svijetla', r. Ira Sachs, SAD, 2011.
Godina je 1997., kada u New York stiže redatelj dokumentaraca Erik (Thure Lindhardt) i po prvi puta susreće Paula (Zachary Booth), zgodnog no klozetiranog odvjetnika u izdavaštvu. Ono što započinje kao emotivno i seksualno nabijeni prvi susret brzo postaje više od toga, veza koja se razvija. Kako dvojica muškaraca grade zajednički dom i život, svaki od njih se bori s vlastitim opsesijama i ovisnostima.

Kao film o seksu, prijateljstvu, intimnosti i ljubavi 'Keep the Lights On' dati će iskreni prikaz prirode međuljudskih odnosa našeg vremena. Temeljen na Sachsovoj stvarnoj vezi s Billom Cleggom, ovaj je memoar redateljeve vlastite borbe s ovisnošću dobio nagradu Teddy na ovogodišnjem Berlinaleu kao najbolje queer ostvarenje godine.
        
19:00 'Elles', r. Malgorzata Szumowska, Francuska, 2011.,
Juliette Binoche igra Anne, novinarku francuskog izdanja časopisa Elle na zadatku istraživanja o prostituciji među studenticama koje na taj način financiraju školovanje. Iako djevojke koje pronalazi nisu oduševljene idejom medijske eksponiranosti, Anne uspijeva nagovoriti dvije na razgovor: provokativnu Aliciju (Joanna Kulig), ambicioznu studenticu ekonomije koja je napustila rodnu Poljsku zbog obrazovanja; i suptilnu Charlotte (Anais Demoustier) odlučnu da iza sebe ostavi provincijalne korijene.

Tamo gdje očekuje jad i očaj, Anne otkriva slobodu, ponos i snagu a kako njena profesionalna zainteresiranost za dvije snažne mlade žene postaje osobna, istovremeno polagano otkriva i preispituje vlastitu seksualnost.

21:00 'Opsesivna lezbijka s drugog planeta traži istu', r. Madeline Olnek, SAD, 2011.
Avanture i nevolje tri vanzemaljke s planeta Zots koje su poslane na Zemlju kako bi se riješile romantičnih emocija, inače toksičnih za atmosferu njihova planeta. Naređeno im je da si slome srca na Zemlji (gdje se to poprilično često događa) pa promiskuitetne, drske i samouvjerene Zylar i Barr, inače u vezi, stižu na planet s trećom, Zoinx, koja susreće Jane, nesvjesne kako je njena nova djevojka s drugog planeta.

U međuvremenu, dva vladina agenta prate Jane kako bi pronašli međuzvjezdani brod i dokazali postojanje života na drugim planetima. Odnos ovog bizarnog detektivskog para, od kojih je stariji karijerist a mlađi idealist, dodatno doprinose ovoj urnebesnom miksu romantičnih komedija na tragu Woodyja Allena te parodije B-produkcije.

Queer Zagreb dijeli 3X2 ulaznice za različite filmove, a zainteresirani trebaju na e-mail adresu info@filmski.net poslati 1 mail s naslovom 'Queer – nagradna igra' i osobnim podacima (ime i prezime, adresa). E-mail treba stići do nedjelje, 29. travnja u 12 sati, a onda ćemo objaviti imena dobitnika koji svoje ulaznice mogu podići na blagajni kina Europa u kojem se i održavaju projekcije. Sretno!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Dobitnici nagradne igre su Azra Radovanović i Goran Trvić iz Zagreba. Čestitamo!

Komentari

Nema komentara.