Subverzivni Queer! - Specials
Home      Specials      Queer MoMenti      Subverzivni Queer!

Subverzivni Queer!

Queer izlazi izvan svoja četiri zida - i gostuje na Subversive Film Festivalu, te publici nudi filmove Jamesa Franca, Brucea LaBrucea i Travisa Matthewsa!

s.p. 28.04.2013 0 komentara

Subverzivni Queer!

Filmski segment Queer Zagreb Sezone, uz redovite mjesečne projekcije Queer MoMenti u Zagrebu, Rijeci i Splitu, uključen je i u programe više filmskih festivala, poput Jewish film festivala ili Motovun film festivala.

Prva je od suradnji na redu ona sa Subversive film festivalom, u kojemu Sezona ima bogatu programsku liniju – ‘Queer izvan četiri zida’ – koja se sastoji od 7 filmova koji se prikazuju svaki dan od 6. do 11. svibnja u kinu Grič, kao i filma 'U ime', koji je dio festivalskog natjecateljskog programa u kinu Europa, te diskusijskog programa s gostima iz Hrvatske i regije.


'The Raspberry Reich', trailer.

Filmski program 'Queer izvan svoja četiri zida' propituje neke od normi koje su vezane uz seksualnost kao temeljni kamen spoticanja svakog puta ka slobodi – bilo da se radi o skrivanoj seksualnosti unutar Crkve, podrumskoj sadomazohističkoj, seksualnosti probuđenoj ideologijsko-političkim načelima oslobađanja od okova javnim orgazmima ili jednostavno svakoj onoj koja se prakticira unutar svoja četiri zida. Svejedno bili to zidovi samostanske ili zatvorske ćelije, bolničke ili pak vlastite sobe u roditeljskom stanu.

Filmovi Brucea LaBrucea, Travisa Matthewsa, Jamesa Franca, Sebastiena Lifshitza, Allana Kinga, Małgorzate Szumowske te Cheryl Dunye koji čine selekciju Queer izvan svoja četiri zida su svaki na svoj način bili subverzivni i radikalni naspram jednoobraznog razumijevanja uloge koju žudnje imaju u privatnoj i javnoj sferi – bilo da se radi o čistim seksualnim željama, do jednostavnih želja za životom.

Raspored filmskog i diskusijskog programa možete pogledati na ovom linku - vidimo se na subverzivnom Queeru!


Komentari

Nema komentara.