Queer dijeli ulaznice! - Specials
Home      Specials      Nagradne igre      Queer dijeli ulaznice!

Queer dijeli ulaznice!

Ako vam treba nekoliko dana predaha i želite provesti vikend sa svakim otkucajem srca, zaigrajte nagradnjaču za ulaznice za Queer!

s.p. 26.04.2012 0 komentara

Queer dijeli ulaznice!

Počelo je posljednje izdanje festivala Queer Zagreb, a tim povodom Vam dijelimo ulaznice za ove projekcije koje se održavaju u petak, 27. travnja:

17:00 'Nekoliko dana predaha', r. Amor Hakkar, Francuska, 2010.    
Troje ih je: dvojica muškaraca i žena. Oni su Hassan (Samir Guesmi) i Moshen (Amor Hakkar) i odabrali su ljubav i bijeg iz Irana kako bi živjeli slobodno. Ona, Yolande (Marina Vlady), već je u šezdesetima, živi sama u skromnom stančiću provincijalnog grada Saint-Claude. Što očekuje od života? Malo do ništa.

Nakon vikenda izvan grada vlakom doputuje na postaju gdje joj se u kupeu pridružuju dva Iranca. Iako Yolande vrlo brzo shvati kako su ilegalni imigranti, nudi im kratkotrajni ostanak u svom domu u Saint-Claudeu u zamjenu za ispomoć. Ovih nekoliko dana promijeniti će sudbine svo troje protagonista. Ponekad je najuvjerljiviji način prikaza drame minimalistički pristup koji polagano vrije emocije publike. 'A Few Days of Respite' je upravo takav film.

19:00 'Vikend' /naslovna/, r. Andrew Haigh, VB, 2011.
Nakon pijanke sa svojim strejt prijateljima, Russell (Tom Cullen) odlazi u gej klub gdje pred samo zatvaranje susreće Glena (Chris New). Ono što je očekivano trebao biti samo seks na jednu noć postaje nešto drugo, nešto posebno. Taj vikend, u barovima i spavaćim sobama, ispunjen alkoholom i drogama, pričanjem priča i seksom, temelj je poznanstva ove dvojice muškaraca koji će, iako kratkotrajan, dugotrajno rezonirati ostatkom njihovih života.

'Vikend' je istovremeno iskrena i neapologetska ljubavna priča između dva muškarca, kao i film o univerzalnoj borbi za normalnim životom, potrazi za identitetom i važnosti strastvene predanosti kome u njemu. Po mnogim kritičarima, jedna od najboljih ne samo gej, već općenito ljubavnih drama u posljednjih nekoliko godina.

21:00 'Sa svakim otkucajem srca', r. Alexandra Therese Keining, Švedska, 2011.
Mia (Ruth Vega Fernandez) i Frida (Liv Mjönes), obje u tridesetima, susreću se po prvi puta na proslavi zaruka svojih roditelja. Mijin otac Lasse uskoro će se vjenčati s Fridinom majkom Elizabeth čime će one postati polusestre. Mia, koja nije posjetila svog oca godinama, stiže s novim dečkom, Timom (Joakim Nätterqvist) za kojeg je zaručena, no što više vremena provodi s Fridom među njima se stvara snažna povezanost koja će okrenuti naopako živote svih oko njih s dramatičnim posljedicama.

Uz snažnu postavu, lijepe kadrove i intrigantan scenarij Alexandra Therese Keining predstavit će nam ljubavnu priču toliko udaljenu od holivudskih klišeja, a opet blisku gledateljima sasvim dovoljno da u nju vjeruju.

Queer Zagreb dijeli 3X2 ulaznice za različite filmove, a zainteresirani trebaju na e-mail adresu info@filmski.net poslati 1 mail s naslovom 'Queer – nagradna igra' i osobnim podacima (ime i prezime, adresa). E-mail treba stići do petka, 27. travnja u 17 sati, a onda ćemo objaviti imena dobitnika koji svoje ulaznice mogu podići na blagajni kina Europa u kojem se i održavaju projekcije. Sretno!

Komentari

Nema komentara.