TV vikend: Čekamo Oscara! - Specials
Home      Specials      TV vikend      TV vikend: Čekamo Oscara!

TV vikend: Čekamo Oscara!

Iako na domaćim televizijama nema prijenosa dodjele Oscara, vikend će proći u znaku filmova koji su osvojili brojne zlatne kipiće!

s.p. 25.02.2011 0 komentara

TV vikend: Čekamo Oscara!

SUBOTA, 26.02.2011.

RTL, 20:00 'Titanic'

Prvog dana snimanja DiCaprio i Winslet su snimali scenu poziranja, a kad je Leonardo ušao u garderobu Kate Winslet, ona je na sebi imala - samo šminku! Kate je prokomentirala da će tako ionako provesti cijeli dan, pa je dobro da su prošli kroz to. No, Leo se ipak zbunio na snimanju gole scene, a redatelj je ostavio scenu u kojoj Leo zbunjeno govori Kate gdje da legne.

NEDJELJA, 27.02.2011.

RTL, 20:00 'Poroci Miamija'

Originalna serija je puno koštala i bila je zapažena po svom stiliziranom, 'filmskom' izgledu. Producent serije, Michael Mann, režirao je modernu filmsku verziju uz pomoć digitalnih kamera i stvorio puno mračniju i realističniju sliku egzotičnog podzemlja.

HTV 2, 20:35 'Narednik James'

Film o vojnom pirotehničaru napisao je Mark Boal koji je koristio vlastita novinarska iskustva iz Iraka. Boal je za 'Playboy' napisao reportažu o pirotehničaru Jeffreyu S. Sarveru koji je kasnije tužio filmaše i tvrdio da je film praktički njegova biografija za koju nije dobio pravednu naknadu. Boal je odgovorio da je narednik James izmišljeni lik koji je nastao na temelju priča mnogih vojnika.

HTV 1, 21:55 'Metastaze'

Branko Schmidt je dugo vremena imao nizak ugled među filmofilima i kritičarima, a onda je snimio 'Metastaze' za koje je rekao: 'Htio sam udariti šakom o stol i reći: 'Nemojmo zatvarati oči, pogledajmo što se događa'. Žestok i beskompromisan film na kraju je dobio 3 'hrvatska Oscara' na Puli: Zlatnu arenu za najbolji film, glavnog glumca i masku.  

HTV 2, 23:20 'Milk'

Film o pokojnom gej političaru Harveyu Milku pokazuje kako se on borio protiv zakona koji zabranjuje homoseksualcima rad u školama, a film je imao premijeru baš u vrijeme rasprave o kalifornijskom zakonu koji zabranjuje homoseksualne brakove. Sean Penn je na kraju dobio Oscara za ulogu Milka, a dio gej aktivista zamjerio mu je podršku Castru koji je poznat po proganjanju homoseksualaca.

Komentari

Nema komentara.