Sharkslayer - Talijani protiv Spielberga - Festivali
Home      Festivali      Sharkslayer - Talijani protiv Spielberga

Sharkslayer - Talijani protiv Spielberga

Najava Sharkslayera, novog animiranog filma iz Spielbergove produkcije, jako je naljutila Talijansku etničku zajednicu. Problem je podjela uloga...

14.10.2003 0 komentara

Film se dešava pod vodom, u svijetu nastanjenom malim slatkim ribicama, od kojih jedna doživi bliski susret sa zločestom ribom i sve bi bilo u redu da ta zločesta riba nije pripadnica skupine koja očito predstavlja pravu riblju mafiju s talijanskim imenima, naglascima i manirima.

Italic Institute je brzo reagirao, pokušaji kontakta sa gospodinom Spielbergom su redom propali, pa su se okrenuli pisanju dopisa na adrese Jacka Valentija (Motion Picture Association), Abrahama Foxmana (Anti-Defamation League) i sličnih.

Prema tvrdnjama predsjednika ovog instituta, Johna Mancinia, problem nije u spominjanju Talijana u krivom kontekstu, nego u opterećivanju djece ovom tematikom. Kako će film pogledati milijuni talijanske djece, očekuju od Spielberga da im objasni kojim procesom je određeno koja etnička skupina će dobiti pozitivnu ulogu, a koja ne.

Nama ostaje samo da pričekamo i vidimo da li ovakav vid nezadovoljstva vodi do jednog od načina ostvarenja američkog sna - sudske parnice ili će se bura stišati korekcijama u podjeli uloga.

Komentari

Nema komentara.