Jennifer Lopez

24.07.1970 Bronx, NYC, New York, USA Jennifer Lopez

Svestrana i ambiciozna, upornim radom uspjela je izgraditi zavidnu pjevačku, ali i glumačku karijeru. Jedna od moćnijih žena show bussinesa.

Jennifer_Lopez

Rodila se i odrasla u Castle Hillu (Bronx) uz dvije sestre i roditelje, oca Davida  (kompjuterski tehničar) i majku Guadalupe (učiteljica u dječjem vrtiću). Podrijetlom iz Puerto Rica, španjolski jezik joj je materinji, no od malena uči engleski. Od 5. godine redovna je na satovima pjevanja i plesa.
 
Pohađala je katoličku školu. Često se bavi sportom. Nakon srednje škole poslije posla u odvjetničkom uredu odlazi na sate plesa. Seli od doma te sama plaća stanarinu od novca koji je zaradila plešući po klubovima. Prva je prava zarada stigla od nastupa u sketch-comedy showu 'In Living Color' (1990). Snimanje je bilo u Los Angelesu gdje se preselila zajedno s moralnom podrškom, svojim dečkom Davidom Cruzom.
 
1995. pleše na koncertima Janet Jackson te se pojavljuje i u njezinom spotu. Iste godine snima akcijski film sa Wesley Snipesom 'Money Train'. Proslavila se u filmu 'Selena' u kojem igra glavnu ulogu o ubijenoj latino pop pjevačici. 1996. objavljuje zaruke s ugostiteljem Ojani Noaom. 1997. godine se žene, no rastava je uslijedila nakon samo jedne godine. Zbog 2 milijuna dolara honorara, koje je dobila za ulogu u filmu 'Out Of Sight' uz George Clooneya, proglašena je najbolje plaćenom Latino glumicom u povijesti Hollywooda.
 
2000. godine glumi u psihološkoj drami 'The Cell', a 2001. u 'The Wedding Planner' i 'Angel Eyes'. Njezin ovogodišnji projekt zove se 'Gigli' u kojem joj je partner trenutni dečko Ben Affleck.

Uz glumačku karijeru Jennifer je izgradila i zavidnu pjevačku karijeru uz 3 albuma: On The 6 (1999), J. Lo (2001) i J to tha L-O!: The Remixes (2002).