McG

Kalmazoo, Michigan, USA Joseph McGinty Nichol

Priznati redatelj video spotova i fotograf produžio je svoje umijeće prebacivši se u vode dugometražnog filma debutom 'Charlie's Angels'.

_McG

McGinty, tj. McG je s diplomom psihologije s UC Irvine-a uplovio u muzičke vode. Najprije kao fotograf, a zatim i kao režiser video spotova za bandove Sugar Ray, Smash Mouth, The Offspring, Korn, Cypress Hill and Mase.

Njegov stil karakteriziraju svijetle živahne boje, hedonistički pristup i energičnost, a prepoznat je od strane planetarno prihvaćenog MTV-a koji mu je naposljetku donio veće poslove (reklamni spotovi za GAP, Coca Colu) koji mu pak 1999. omogućavaju nagradu na London International Film Festivalu.

Pop-ikonu i vlasnicu producentske kuće Flower Films, Drew Barrimore, oduševila je svježina i energičnost McG-ijevih kratkih radova pa ga je angažirala kao režisera na filmskom remakeu popularne serije iz 70-ih - 'Charlies Angels'.

Za razliku od snobish&glamur atmosfere serijala, film karakterizira lepršavost svojstvena video spotovima i lagano iskarikirana girl power akcija u maniri animiranih filmskih junaka.