Lucy Liu

Queens, New York, USA Lucy Alexis Liu

Slikovito rečeno, za njenu karijeru bitna su dva muškarca i jedna žena: Charlie, Bill i Ally McBeal.

Lucy_Liu

Lucy je dijete kineskih imigranata rođena u Queensu, New York. Posjeduje diplomu iz kineskog jezika i književnosti. Tijekom studija pohađala je satove plesa, pjevanja, umjetnosti i glume, a nakon diplome odlučila se i profesionalno okušati u glumačkim vodama.

Preselila se u Los Angeles i zabilježila nekoliko gostovanja u nekima od najgledanijih serijala: 'Beverly Hills 90210', 'ER', 'The X Files'…, no uloga u 'Ally McBeall' dala je karijeri Lucy Liu potreban zamah i odgovarajuće veće uloge: 'Payback' (1999) uz Mel Gibsona, 'Play it to the Bone' (1999) uz Antonia Banderasa i Woody Harrelsona, 'Shangai Noon' uz Jackie Chana i konačno ulogu u 'Charlies Angels' koja joj donosi svjetsku slavu i nove filmske ponude: 'Ecks vs. Sever' (2002), 'Chicago' (2002) i Tarantinov 'Kill Bill' (2003).

Privatni život nastoji zadržati za sebe, no poznato je da se bavi umjetnošću Kali-Eskrima-Silat (borba noževima i štapovima), skija, planinari, strastvena je jahačica konja, ljubiteljica umjetnosti i talentirana fotografkinja.