Evan Rachel Wood

07.09.1987 Raleigh, North Carolina, USA Evan Rachael Wood

Iz očeve ljubimice, koja se mota po njegovom kazalištu, izrasla je u mladu i obećavajuću glumicu koja nakon 'Trinaest'-ice postaje miljenica Hollywooda.

Evan Rachel_Wood

Rođena je kao treće, ali prvo žensko, dijete majke Sra Lynn Moore i oca Ire Davida Wooda III. Još kao dijete glumi u očevom kazalištu. 1995. gostuje u CBS-ovoj drami 'American Gothic', a poznajemo je i po ulozi Chloe u NBC-evoj S-F policijskoj drami 'Profiler'. Seriju napušta kako bi glumila u ABC-evoj obiteljskoj drami 'Once and Again' za koju dobiva Young Artist Award. Pojavljuje se u još nekoliko nama poznatih serija 'Touched by an Angel', 'The West Wing' te 'CSI: Crime Scene Investigation'.

1998. glumi u svom prvom igranom filmu 'Digging to China', a niz nastavlja fantazijom Griffina Dunne-a 'Practical Magic' te krimićem 'Detour' i SF komedijom 'Simone'. Općehvaljenu izvedbu ostvaruje u filmu 'Thirteen' (redateljski debut Catherine Hardwicke). Zapaženi film donosi joj ponudu da glumi uz Cate Blanchett u vesternu Rona Howarda 'The Missing'. Projekti u 2004. uključuju obiteljsku dramu 'The Upside of Anger' i teen-komediju 'Pretty Persuasion'.

Zanimljivo je da je 1994. trebala, umjesto Kirsten Dunst, glumiti ulogu u 'The Interview with a Vampire'. Kao mala zavoljela je ples, a u slobodno vrijeme voli pjevati, plivati i jahati. Djeluje jako mirno i umiljato, ali ako ju sretnete – oprez! Ima crni pojas u Tae-Kwon-Do-u.