Ludivine Sagnier

03.07.1979 La Celle-Saint-Cloud, Yvelines, France Ludivine Sagnier

Mlada plavokosa Francuskinja, miljenica je publike i festivalskih crvenih tepiha. Osim na dugometražnoj, često joj možemo naći trag i na kratkoj filmskoj traci. 

Ludivine_Sagnier

U filmu Francois Ozona 'Swimming Pool' glumi seksualno slobodnu i mladu ženu koja će utjecati na život i novelu poznate engleske spisateljice Sarah Morton (Charlotte Rampling). Ludivine je glumica koju je Ozon najviše puta angažirao pa se pojavljuje u u još dva njegova filma: '8 Women' i 'Water Drops on Burning Rocks' (2000).

Za ulogu u '8 Women' osvojila je Romy Schneider Award, nagradu koja se dodjeljuje mladim francuskim zvijezdama u usponu, kao i Cesar nominaciju. Podijelila je i Srebrnog medvjeda 2002. iz Berlina zajedno s kolegicama u istoimenom filmu: Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Emmanuelle Béart i Fanny Ardant.

Možemo je gledati i u ovogodišnjem ostvarenju P. J. Hogana 'Petar Pan' (2003) u kojem se predstavlja prvom glavnom ulogom u velikoj studijskoj produkciji, a iznenađuje originalnošću i smislom za humor.
 
Ova mlada Francuskinja je prava buduća zvijezda koju ćemo sve češće gledati na filmskom platnu. Amerikanci je već obožavaju pa je 'Swiming Pool' jedan od najgledanijih stranih filmova u SAD-u.