Utaborite se u Zaboku - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      Utaborite se u Zaboku

Utaborite se u Zaboku

Počinje 8. Tabor film festival koji se opet održava u Zaboku i opet nudi velike kratke filmove: oskarovsku 'Logoramu', pobjednika Berlinalea i Baltazara!

s.p. 30.06.2010 0 komentara

Utaborite se u Zaboku

Danas u 20 sati će se održati otvaranje 8. Tabor film festivala koji se opet neće održati u Velikom Taboru nego u Zaboku. Zbog recesije je obnova i restauracija dvorca Veliki Tabor prekinuta i ove godine, pa će se posjetitelji i filmaši družiti u novouređenoj zabočkoj kino dvorani koja broji 280 sjedala, a svi posjetitelji mogu sudjelovati i u bogatoj nagradnoj igri. Program ovogodišnjeg TFF-a se sastoji od osam cjelovečernjih cjelina. 

U međunarodnoj konkurenciji može se pogledati ovogodišnji dobitnik Oscara za animaciju 'Logorama', prošlogodišnji osvajač Zlatnog medvjeda 'Please Say Something', novozelandski 'Six Dollar Fifty Men' i stotinu drugih filmova koji dolaze iz Japana, Irana, Indije, Turske, Grčke, Rusije, Kanade i još tridesetak zemalja. Vrlo važan segment festivala su i programi koji predstavljaju recentnu rumunjsku i mađarsku kinematografiju.


Špica 8. Tabor film festivala.

I ove godine organizatori surađuju s Revijom amaterskog filma (RAF) te će posjetitelji imati priliku pogledati izbor publike 2010. godine. U sklopu programa Restart – Male aktivističke priče održat će se projekcija kratkih angažiranih videoklipova i TV reportaža snimanih na akcijama u Hrvatskoj tijekom 2009. i 2010. godine. U suradnji s Odsjekom za multimediju i animaciju zagrebačke Likovne akademije priprema se i prezentacija studentskih radova.

Djeca mogu uživati u kvalitetnom programu crtića u kojem će biti mjesta i za profesora Baltazara. Organizirat će se i radionice STOP ANIMACIJE za osnovnoškolce koju će voditi Ana Hušman, te radionica VJ-inga koju će voditi Igor Crnković. Ana Hušman, Dario Šolman i Guillaume Calop odlučivat će o pobjedniku u međunarodnoj konkurenciji, a Ana Vilenica, Goran Odvorčić i prošlogodišnji pobjednik Ivan Livaković birat će najbolji film u domaćoj konkurenciji. Više informacija o Festivalu možete saznati na službenoj stranici.

Komentari

Nema komentara.