Tajna u očima, nagrada u rukama - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tajna u očima, nagrada u rukama

Tajna u očima, nagrada u rukama

Oskarovac 'Tajna u njihovim očima' dobio je nagradu struke i publike na Libertasu, a korejski crtić 'Duh iz prašine' osvojio je Tabor.

s.p. 07.07.2010 0 komentara

Tajna u očima, nagrada u rukama

Projekcijom filma 'Trijaža' u režiji Danisa Tanovića te dodjelom nagrada najboljim filmovima u Dubrovniku je završio 6. Libertas Film Festival. Po ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda i publike za najbolji film proglašen je ovogodišnji dobitnik Oscara, argentinsko-španjolski film 'Tajna u njihovim očima' Juana Josea Campanelle, a u kategoriji kratkometražnog filma najboljim je proglašen hrvatski animirani film 'Guliver' redatelja Zdenka Bašića.

Dodjeljene su i dvije počasne nagrade - nagrada Master za životno djelo češkom redatelju Jiriju Menzelu, te nagrada Tribute danskom glumcu Madsu Mikkelsenu. Na ovogodišnjem Libertas Film Festivalu od 2. srpnja prikazano je više od stotinu filmova, a u sklopu programa održano je više filmskih radionica te okrugli stol na temu 'Koprodukcija u Hrvatskoj i regiji'.

'Duh iz prašine' - osvajač Grand Prixa 8. TFF-a. 

Prije par dana proglašeni su i pobjednici 8. Tabor Film Festivala. Grand Prix, odnosno najbolji film u međunarodnoj konkurenciji je 'Duh iz prašine' autora Junga Yumija iz Južne Koreje koji je dobio nagradu i za najbolju animaciju. Uz trofej Veronikina lubanja, autor će dobiti 1000 eura te besplatno ljetovanje u hotelu. Nagradu za najbolji domaći film osvojila je autorica Michaela Müller s filmom 'Miramare', a njezin film je i u međunarodnoj konkurenciji dobio posebnu pohvalu za iznimnu umjetničku vrijednost.

Domaći žiri je posebnu pohvalu dodijelio i filmu 'Nespavanje ne ubija' Marka Meštrovića. Nagradu publike – Vox Veronicae je osvojio film iz Nizozemske 'Rođen i odgojen' u režiji Elkoa Ferwerda. Najbolji igrani film je 'Olijevo vjenčanje' Tudora Cristiana Jurigua iz Rumunjske, najbolji eksperimentalni rad je 'Mala anatomija slike' Olivera Smoldersa iz Belgije, a nagradu za najbolji dokumentarac osvojio je 'Film iz moje župe – 6 farmi' Tonya Donoghuea iz Irske.

Komentari

Nema komentara.