Oscar 2010.: Igrani kratkiši - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      Oscar 2010.: Igrani kratkiši

Oscar 2010.: Igrani kratkiši

Irska priča o Černobilu, švedska magična komedija, indijska priča o dječjem roblju, australska fantastika i dansko-američka drama.

s.p. 18.02.2010 0 komentara

Oscar 2010.: Igrani kratkiši

Evo igranih kratkih filmova nominiranih za Oscara, jednog smo mogli vidjeti na domaćem festivalu, a većinu gledamo zbog oskarovske preporuke.

1.'Vrata' ('The Door'), r: Juanita Wilson i James Flynn, Irska
Ovaj irski film bavi se ukrajinskom tematikom - Černobilom i njegovim posljedicama koje simboliziraju jedna vrata. Ovaj vrlo emotivan film bio je prikazan na 7. Zagreb Film Festivalu, gdje smo ga i mi proglasili odličnim filmom.


'Vrata', r: Juanita Wilson i James Flynn, isječak

2. 'Instead Of Abracadabra' /naslovna/, r: Patrik Eklund i Mathias Fjellström, Švedska
Duhovita priča o mladiću Tomasu koji živi sa svojim roditeljima koji samo žele da pronađe neki razuman posao. A Tomas dotle sanja da postane uspješan mađioničar i čarobnu riječ 'Abrakadabra' zamijeni sa 'Chimay!'.


'Instead Of Abracadabra', r: Patrik Eklund i Mathias Fjellström, trailer.

3. 'Kavi', r: Gregg Helvey, SAD/Indija
Dokumentaristički film o dječaku koji bi rado pobjegao od prisilnog rada i išao u školu. Ovaj diplomski rad trebao bi se proširiti u dugometražnu verziju, neku vrstu 'Milijunaša s ulice' - ali bez kviza.


'Kavi', r: Gregg Helvey, isječak.

4. 'Miracle Fish', r: Luke Doolan i Drew Bailey, Australija
Priča koja nas upozorava da treba paziti što želiš - moglo bi ti se i ostvariti. Glavni lik je osmogodišnji dečko koga zlostavljaju u školi pa on poželi da svi nestanu. Jednog dana otkrije da mu se želja ostvarila i odmah požali zbog toga.

Link na film

5. 'The New Tenants', r: Joachim Back i Tivi Magnusson, Danska/SAD
Evo i jednog filma punog zvijezda. U priči o dvojici tipova koji se useljavaju u novi stan glume Vincent D'Onofrio ('Ćelija') i Kevin Corrigan ('Život u zaboravu'), a scenarist Anders Thomas Jensen je napisao originalnu 'Braću' i sudjelovao u pripremi 'Antikrista'.


'The New Tenants', r: Joachim Back i Tivi Magnusson, trailer.

Izvor: Empire

Komentari

Nema komentara.