Ukida se Tabor Film Festival! - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      Ukida se Tabor Film Festival!

Ukida se Tabor Film Festival!

Nema više festivala u Velikom Taboru, ali će vjerojatno uskrsnuti u nekom drugom dvorcu, pod drugim imenom i drugačijim konceptom.

s.p. 09.07.2009 0 komentara

Ukida se Tabor Film Festival!

Tabor Film Festival prestaje raditi pod tim imenom, ali ostaje mogućnost da nastavi negdje drugdje. Direktor TFF-a Nenad Borovčak objavio je da je bio zadovoljan Festivalom koji je došao do svoje sedme godine, ali je 'sa žaljenjem primijetio da Zabok i okolica nisu prepoznali Festival kao cjelodnevni događaj.' U prijevodu, dnevne projekcije Festivala nisu bili dovoljno posjećene, a organizatori su bili zadovoljni samo posjetama na jutarnje dječje matineje i večernje projekcije na kojima su se prikazivali filmovi iz međunarodne konkurencije.
 
Stoga je direktor Borovčak odlučio okrenuti se drugim projektima, te započeti novi filmski festivala, ali uz drugačiji koncept. Radilo bi se o sličnom festivalu kao i TFF, ali bi se uz matineje za djecu i večernji filmski program fokusirao na filmske radionice. Radionice bi održavali poznati filmaši, a polaznici takvih radionica dolazili bi iz raznih dijelova svijeta. Svi predavači trebali bi iza sebe imati bogati filmski rad i polaznicima radionica i publici prezentirati svoj rad na zanimljiv način, te pustiti svoja najnovija djela.

Na kraju Tabor Film Festival poziva sve sponzore, donatore, lokalnu zajednicu i prijatelje TFF-a da ostanu uz njega. Ako će se novi projekt realizirati, vjerojatno će biti u održavan u jednom od najelitnijih dvoraca koji se nalazi u blizini Zaboka. Organizatorima želimo puno sreće s novim festivalom, a kada bude novih vijesti o novom/starom festivalu, Filmski.net će vas odmah obavijestiti!

Komentari

Nema komentara.