Spotovi s MTV-a onlajn i džabe! - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      Spotovi s MTV-a onlajn i džabe!

Spotovi s MTV-a onlajn i džabe!

Glazbena arhiva nad arhivama – riznica spotova MTV-a dostupna je na Internetu, bez ikakve naknade i bez reklama, pa navali narode!

s.p. 29.10.2008 1 komentara

Spotovi s MTV-a onlajn i džabe!

Ah, ponovo će biti kao nekada - ako želite pogledati glazbene spotove, upalite MTV! MTV otvara svoju zaaaaista veliku arhivu glazbenih videa i stavlja je na Web - posve besplatno. MTVMusic.com tako preko 16.000 videa, uključujući i ekskluzivne snimke koncerata, npr. akustične 'Unplugged' izvedbe.

Pretraživati spotove možete preko naslova pjesme ili imena izvođača, a zatim se može dodatno pretraživati i preko kategorija kao što su najgledaniji ili najkomentiraniji spotovi te žanrovi. Korisna je i lista izvođača složena po abecedi: počnete s grupom And You Will Know Us By The Trail Of Dead, a završite s bradatim ZZ Topom. Naravno, lista se svaki dan nadopunjuje s novim spotovima pa možda jednom naiđe i netko domaći, zasada smo samo zapazili susjede iz Dežele - Laibach.  


George Michael - 'I Want Your Sex', Pop Up Video sa zabavnim informacijama

Zanimljivo je i da se u arhivi MTV Musica nalaze najave Erica Hutchinsona i ostalih voditelja, a posebno su zabavni spotovi iz arhive Pop Up Video emisija, u kojima su spotovi puštani uz 'balončiće' u kojima su bile duhovite informacije o snimanju spota, tekstovima pjesma i slično.

1980-tih je MTV počela kao jedina televizija koja je sustavno puštala spotove, a s vremenom je iznevjerila svoje stare fanove i u zadnje vrijeme se više orijentirala na reality showove i slične programe, kao da im glazba nije najbitnija. I kao što su onda među prvima puštali glazbu na satelitskoj i kabelskoj televiziji, sada se MTV okreće novom, internetskom mediju koji ionako istiskuje klasičnu televiziju.


Roy Orbison - 'I Drove All Night', spot s Jasonom Priestleyem i Jennifer Connelly u ulogama mladih ljubavnika.

I da, i dosad ste na You Tubeu i sličnim sajtovima mogli naići na glazbene spotove, ali različite kvalitete. Osobito je bilo problematično sa starim spotovima, jer bi ih korisnici uploadali sa izlizane videokazete na kompjuter. Osim loše slike i/ili zvuka, spotovi su i uklanjani zbog sporova oko copyrighta - veliku tužbu vrijednu milijardu dolara protiv You Tubea je digao Viacom koji je vlasnik MTV-a. Sada MTV Music legalno nudi sve svoje spotove, i to u vrhunskoj kvaliteti. Korisnici mogu ocjenjivati spotove, ostavljati komentare, a jedino čega trenutno nema su – dosadne reklame.

Komentari
A: gianni 29.10.2008 Pogledaj profil

kakvo veselje... ropotarnica glazbene povijesti