Pop-rock-šansona - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Pop-rock-šansona

Pop-rock-šansona

MTV snima uskrsnuće Britney Spears, Smashing Pumpkinsi stvari koje pođu po zlu, a britkog šansonjera Jacquesa Brela sjeća se njegova kći.

s.p. 10.10.2008 0 komentara

Pop-rock-šansona

Sretan rođendan ti, sretan rođendan ti, sretan rođendan, Britney, želi ti - MTV. Poznata glazbena televizija pripremila je cjelovečernji dokumentarac o Britney Spears koji će biti emitiran 30. studenog, dva dana prije njenog 27. rođendana i izlaska novog albuma 'Circus'.

Film 'For the Record' će u sat i pol trajanja pokazati povratak otpisane pjevačice na scenu i pružiti joj priliku da predstavi svoje viđenje vlastite karijere. Britney je povodom filma izjavila da joj se u 'zadnjih par godina dogodilo puno stvari', no postoji i 'dosta toga o čemu ljudi ništa ne znaju'. Ma je li to zaista moguće? Uza sve paparazze koji je neprestano prate, što još novoga možemo saznati o Britney?! 


Trailer za 'Britney Spears: For the Record'

Dok Brit slavi rođendan, i svoje scensko uskrsnuće, Smashing Pumpkinsi obilježavaju 20. godišnjicu postojanja. Lani su se ponovno okupili i na turneji od 19 koncerata pokazali kako se 'praši' rock. 105-minutni dokumentarac 'If All Goes Wrong' rađen je od materijala s koncerata u San Franciscu, ali pokazuje i intimni portret grupe kroz intervjue s frontmenom Billyjem Corganom, fanovima, novinarima, glazbenicima.

Pravi filmski doživljaj za američke fanove dogodit će se 6. studenog - u 40 gradova diljem SAD-a film će se prikazivati u kinima, no samo na jedan dan. Oni koje propuste tu priliku, moći će bar uživati u DVD-u s 19 pjesama uživo, uključujući i 6 novih songova. Nadamo se da će premijera filma 'If All Goes Wrong' dobro završiti - i da neće 'sve krenuti loše'. 


Trailer za 'If All Goes Wrong'

A pred točno 30 godina preminuo je najslavniji belgijski šansonijer Jacques Brel. Njegova kćerka France tim je povodom izdala dokumentarac 'J'aime les Belges' u kojem otkriva odnos ljubavi i mržnje koji je vladao između Brela i njegovih sunarodnjaka. Iako je u svojim šansonama opjevao ljepote belgijskog krajolika, često je bio ciničan prema zemlji razdiranoj jezično-nacionalnim razlikama, a 'smrtni grijeh' napravio je kada je u jednoj pjesmi Flamanke ironično opisao kao 'grube, nepristojne i krupne'. Huh, toliko o umjetničkoj slobodi izražavanja...

Komentari

Nema komentara.