Mladice triggerstreeta, Spaceyevog on line festa - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Mladice triggerstreeta, Spaceyevog on line festa

Mladice triggerstreeta, Spaceyevog on line festa

'In Absentia' traje 6.5 minuta, snimljen je za 50 funti, a izabran je za najboljeg među 4000 prijavljenih radova na TriggerStreetu, on-line festivalu hollywoodske njuške Kevina Spaceya.

12.04.2004 0 komentara

Mladice triggerstreeta, Spaceyevog on line festa

Black Shark Media filmska je kuća koja pokušava pružiti nove, vizualno što dojmljivije i isplative kratke filmove. Za sada sve ide prema planu te se Black Shark mogu pohvaliti titulom najefektivnije filmske kuće na tržištu. Crnog morskog psa osnovali su Tristan Goligher, Richard Heald i James Kibbey.

Kao najbolji primjer navedenog služi prvijenac Black Sharka, šestipominutni ‘In Absentia’ koji je snimljen za 50 funti u spavaćoj sobi, a realizirala su ga dva zadnjespomenuta osnivača dok su bili na faxu, čime su im se otvorila vrata Hollywooda. Ili, u najmanju ruku, uspjeli su vidjeti iza tih vrata.

‘In Absentia’ (naslovna fotografija) je osvojila poprilično nagrada u zadnje dvije godine, a ona koja je bila ključ za vrata Hollywooda je nagrada Kevin Spaceyevog TriggerStreet on line festivala kratkog filma, o kojem smo već pisali.

Richard i James su imali najbolju namjeru studirati politiku i filozofiju na Nottinghamu, ali stvari su krenule malo drugačijim tokom. Nije da se itko buni. Na scenariju su radili oko šest mjeseci da bi što više uspjeli iskoristiti snagu digitalne video slike pošto nisu imali mnogo toga na raspolaganju. Svakome tko se počinje baviti filmom preporučuju da potroše koliko god treba na scenarij i razrađivanje detalja prije samog snimanja.

'In Absentia'

Jedna od zanmljivosti filma je puštanje snimke unazad. Odnosno, dečki su odlučili iskoristiti stvarno sve što su imali, a to je bio iMac, iMovie i gumb za nazad. Na kraju se pokazalo da je to najbolji od impresivnih 4000 filmova koji su bili u konkurenciji na TriggerStreetu.

Film je priča o dragocjenim zadnjim trenucima u životu mlade osobe, koja, bez dijaloga, koristeći unazadni prikaz, na svjež način dočarava osjećaje osamljenosti i smrti te pokazuje da ih ljubav prevazilazi. Niti minutaža ne treba biti duga da bi film bio efektan.

Istina, zbog tih 6 i pol minuta snimili su punih 9 sati materijala, ali vrijedilo je. Film se može pogledati na triggerstreet.com, i neka vam ne bude teško proći malo duže korake registracije, jer kad ste već unutra, Triggerstreet je pravi mali rudnik nebrušenih dijamanata.

Ostali filmovi iz radionice Black Sharka su ‘The Space Between’ i ‘In the Dark’. Potonji  opisuje situaciju koju je gotovo svatko prošao: Greg se budi noću zbog čudnih šumova i po kući traži odakle buka dolazi. Na tom filmu pridružio im se i treći član ekipe, Tristan Goligher, režiser koji je ostao impresioniran novopečenim mladim filmašima. 'The Space Between' su dvije priče odvojene vremenskim periodom od godinu dana, a spojio ih je telefonski poziv. 

TriggerStreet site sa svojim draguljima i pričao mladim pobjednicima izvrstan su poticaj da i sami, ako to jako želite, snimite i svoje kratko vizalno zadovoljstvo.

Komentari

Nema komentara.