Za poduzetne hrvatske filmaše - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Za poduzetne hrvatske filmaše

Za poduzetne hrvatske filmaše

Možete se javiti na natječaj Europske komisije, osvajati nagrade na festivalima kao Ištvančić ili se barem pojaviti na Danima hrvatskog filma.

s.p. 23.01.2009 0 komentara

Za poduzetne hrvatske filmaše

Konačno imamo i natječaj - Europske komisije! Organizira se prva European Entrepreneurship Video Award (EEVA) iliti Nagrada za europski poduzetnički video. Od europskih poduzetnika i filmaša traži se da naprave kratki (min. 1, max. 3 minute), originalni i kreativni video koji će poslužiti za promociju poduzetništva širom Europe. Teme natječaja su: 'Poduzetnički duh', 'Inovativno poduzetništvo' i 'Odgovorno poduzetništvo', a najbolji filmovi na svaku od ove 3 teme zaradit će od 1000 (3. nagrada) do 3000 eura (1. nagrada). Rok za prijavu je 31. ožujka 2009., a sve ostale informacije možete potražiti na službenoj stranici natječaja ovdje.

Poduzetan je već bio hrvatski redatelj Branko Ištvančić, koji je opet prijavio film na festival i osvojio nagradu. Njegov dokumentarni film 'Izgubljeno blago' /naslovna/ osvojio je Specijalnu nagradu žirija na 8. izdanju festivala filmova na pastoralne teme pod nazivom Festival du Film Pastoralismes et Grands Espaces. Festival je održan krajem 2008. u Francuskoj, a tek sada je stigla obavijest organizatora o pobjedi filma. 'Izgubljeno blago' prati napore protagonistice Dare da uđe u trag izgubljenoj ovci koju traži uz usklađivanja vremena sa kućnim obvezama, a prikaz nje i njezinog supruga je ujedno i prikaz posljednjih autentičnih ljudi iz toga kraja.

Organizacijski odbor Dana hrvatskog filma poziva hrvatske filmske producente i autore da prijave svoja djela za sudjelovanje na 18. DHF koji će se održati u Zagrebu od 16. do 22. ožujka 2009. Prijave se mogu podnijeti u slijedećim kategorijama: igrani filmovi kratkog (do 30 minuta), srednjeg (do 70 minuta), i dugog metra, dokumentarni, animirani, eksperimentalni, namjenski filmovi i glazbeni spotovi. Filmovi moraju biti proizvedeni poslije siječnja 2008. i snimljeni u profesionalnim filmskim, elektronskim ili digitalnim formatima, a prijaviti se mogu i filmovi proizvedeni u inozemstvu, ako su im redatelj ili producent hrvatski državljani. Prijave se primaju do zaključno 30. siječnja 2009., a podnose se na posebnom obrascu dostupnom na internetskom portalu Studentskog centra gdje možete saznati i sve adrese za slanja prijava.

Komentari

Nema komentara.