Mediteranski kenjac na festivalskoj cesti - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Mediteranski kenjac na festivalskoj cesti

Mediteranski kenjac na festivalskoj cesti

DHF vas poziva na eksperimentiranje, a Mediteran na Festival. Profil vas vodi na 'Cestu', a 'Kenjac' putuje po festivalima.

s.p. 19.03.2010 0 komentara

Mediteranski kenjac na festivalskoj cesti

19. Dani hrvatskog filma i Klubvizija SC pozivaju vas na radionicu eksperimentalnog filma 'Improvising with Film'/'Improvizirajući s filmom'. Radionica će se održavati za vrijeme trajanja festivala, od 6. do 11. travnja, u prostorima Klubvizije SC u MM centru te na terenu. Radionica obuhvaća snimanja na terenu s instruktorom Robertom Fenzom, relevantna predavanja, projekcije filmova, pregled opreme te individualne konzultacije za pregled portfolija. Cijena radionice je 350 kuna, a prijaviti se možete na dhf@sczg.hr do 1. travnja.
 
Autori koji žele sudjelovati u natjecateljskom programu 11. Mediteran Film Festivala mogu početi slati svoje filmove. Natječaj je otvoren 15. ožujka i traje do 15. lipnja. Svi uvjeti natječaja, kao i obvezna prijavnica koju treba ispuniti, nalaze se na web stranici www.mff.ba. Filmovi koji ispune sve tražene uvjete, te prema procjeni selektora sadrže umjetničke i estetske vrijednosti, ući ce u konkurenciju 11. MFF-a. Selektor je hrvatski dokumentarist Damir Čučić. Ovogodišnji, 11. Mediteran Film Festival, održat ce se od 1. do 4. rujna u Širokom Brijegu.


'Cesta', trailer.

U zagrebačkoj knjižari Profil Megastore u Bogovićevoj 7 u petak, 19.03. u 17h će se održati tribina 'Cesta-knjiga ili film'. Tribina je posvećena istoimenoj knjizi Cormaca MacCarthyja, te filmu Johna Hillcoata koji je snimljen prema tom predlošku. O knjizi i filmu razgovarat će Tomislav Šakić, Roman Simić-Bodrožić i Srećko Horvat.

'Kenjac' Antonija Nuića osvojio je nagradu Bronze Rosa Camuna na talijanskom filmskom festivalu Bergamo Film Meeting. Ovo je za Nuića druga nagrada u Bergamu jer je njegov prvijenac 'Sve džaba' bio dobitnik iste nagrade na tom festivalu. Film zatim ide u obilazak brojnih festivala među kojima su goEast – festival srednjeuropskog i istočnoeuropskog filma u Wiesbadenu, te Međunarodni filmski festival u Seattleu. Nakon toga 'Kenjac' će biti prikazan i u službenom programu finskog festivala Espoo Ciné i na Međunarodnom filmskom festivalu u Singapuru.

Komentari

Nema komentara.