Vjerujemo u festivale - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Vjerujemo u festivale

Vjerujemo u festivale

Pula objavila natječaj, DHF predstavlja nagrađene filmove, a 'Guliver', 'Vjerujem u anđele' i eksperimentala putuju po festivalima.

s.p. 14.04.2010 0 komentara

Vjerujemo u festivale

Festival igranog filma u Puli upućuje javni poziv za prijave za Nacionalni program dugometražnog igranog filma, program Filmovi u nastanku i Program kratkog igranog filma 57. izdanja Festivala, koji će se održati od 17. do 24. srpnja 2010. Producenti hrvatskih dugometražnih igranih filmova pozvani su da u Nacionalni program prijave ostvarenja duža od 70 minuta. U program Filmovi u nastanku (Work in progress) mogu se prijaviti dugometražni igrani filmovi za koje se planira da će do 58. Festivala igranog filma u Puli 2011. godine imati dovršenu kopiju. U program kratkog igranog filma mogu se prijaviti filmovi kraći od 30 minuta. Ispunjene prijavnice s traženim prilozima potrebno je dostaviti u Festival do 1. svibnja. Prijavnice su dostupne isključivo na internet stranici Festivala.

19. Dani hrvatskog filma najavljuju projekciju nagrađenih filmova u petak, 16. travnja, u kinu SC u 16 i 20h. U MM centru će se u 20h održati i projekcija filmova nastalih na radionici 19. Dana hrvatskog filma 'Improvizirajući s filmom' pod vodstvom Roberta Fenza. Raspored filmova na projekcijama možete vidjeti u našoj ažuriranoj najavi u rubrici Besplatni Zagreb.


'Guliver', trailer.

A dobitnik Grand Prixa na 19. Danima hrvatskog filma, animirani film 'Guliver' Zdenka Bašića, sudjeluje na 26. međunarodnom festivalu filmova fantastike Imagine u Amsterdamu koji traje od 14. do 24. travnja. 'Guliver' se predstavlja u sklopu programa European Fantastic Shorts. U ožujku je film bio prikazan u konkurenciji još jednog nizozemskog filmskog festivala Go Short u Nijmengenu, a krajem prosinca prošle godine sudjelovao je na međunarodnim festivalima animiranog filma u Udinama i u Ljubljani (gdje je nagrađen Specijalnim priznanjem).

Film Nikše Sviličića 'Vjerujem u anđele' bit će prikazan u konkurenciji 5. međunarodnog filmskog festivala u Funchalu na otočju Madeira. Festival traje od 10. do 17. travnja 2010, a film je na rasporedu u srijedu 14. travnja. U peteročlanom žiriju Festivala u Funchalu sjedit će naš novinar, filmski kritičar i umjetnički direktor Libertas Film Festivala Stjepan Hundić. Sviličićevu mediteransku komediju u svibnju očekuje i sudjelovanje u natjecateljskom programu Međunarodnog filmskog festivala Zerkalo u Ivanovu, u Rusiji (24. svibnja – 1. lipnja 2010.).

Eksperimentalni filmovi Ivana Faktora 'Das Lied ist Aus' (2002) i 'Kangaroo Court' (2007) te 'Grad na nišanu' Damira Čučića (2009), uvršteni su u program Festivala novog filma i suvremene umjetnosti Rencontres Internationales, koji se u razmacima od nekoliko mjeseci održava u trima europskim metropolama - Parizu, Madridu i Berlinu. Nakon pariške publike u Centru Pompidou u prosincu 2009., u programu nazvanom 'Neće biti rata', filmove hrvatskih autora vidjet će 14. travnja 2010. i madridska publika u sklopu španjolskog izdanja festivala, koji se od 12. do 21. travnja održava na nekoliko madridskih lokacija, među ostalim u španjolskoj Kinoteci te u Nacionalnom muzeju Reina Sofia.

Komentari

Nema komentara.