BAFTA za rođendan - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      BAFTA za rođendan

BAFTA za rođendan

Iako četrdeseti rođendan slavi tek 27. veljače, Natasha Carlish već je dobila savršeni poklon – nagradu Britanske filmske akademije za najbolji kratki film.

17.02.2004 0 komentara

BAFTA za rođendan

Prošle je godine njen kratki film 'Bouncer' bio nominiran, da bi ove godine 'Brown Paper Bag' i dobio nagradu. Scenarij za oba filma je napisao Geoff Thompson, a Ray Winstone je u prvom glumio, a drugog producirao. Nagradu je primila, zajedno s koredateljem Michaelom Baigom-Cliffordom i scenaristom Thompsonom, redateljica Natasha Carlish. 'Nisam mogla vjerovati što mi se događa. Knedla mi se zaglavila u grlu, ali nisam uspjela zaplakati dok smo bili na pozornici. Potpuno sam vjerovala u Geoffov scenarij i zbog toga sam nagrađena. Bila je to fantastična noć.', rekla je za Birmingham Post.

'Ljudi ne shvaćaju da se ovo nije dogodilo preko noći. Rad na ovom filmu bio je jako težak i trajao je šest mjeseci. Samo u preprodukciji sam provela četiri tjedna radeći 20 sati dnevno.' – rekla je Carlish. 'A povrh svega, još sam obilazila lokacije, organizirala smještaj i hranu za glumce i još štošta. Ponosna sam na ovaj uspjeh zbog truda koji smo svi uložili, a nitko za to nije bio plaćen.', dodala je. Naime, budžet filma iznosio je oko 4 tisuće funti, koje je gospođa Carlish pribavila podigavši drugu hipoteku na kuću u Birminghamu. Film je uglavnom sniman u 'Sir Harry's Pubu', a BBC je posudio scenografiju za scene u bolnici.

Za 'Brown Paper Bag' kažu da je snažan i zabavan kratki film koji prati par liječenih alkoholičara (Ronnie Fox kao Reggie i Jo McInnes kao Ronnie) na putu samouništenja - počevši od mamurnog buđenja do Reggiejevog suočavanja s vlastitim demonima. Kritičar BBC-ja je napisao da je film 'toliko uvjerljiv da mu je za vrijeme jedne nasilne scene otpala vilica'.

Kako je film dobro prihvaćen, postoji mogućnost da 'Brown Paper Bag' postane dugometražni film 'Three Sacks Full of Hats'. Carlish je u travnju 2002. godine osnovala nezavisnu produkciju 'Dreamfinder Productions', te je odlučila iskoristiti BAFTA-u kako bi pomogla nezavisnim filmašima iz svoje regije.

Do ideje za nagrađeni film 'Brown Paper Bag' scenarist Thompson je došao tijekom snimanja 'Bouncera'. Glumac Ronnie Fox mu je ispričao svoje doživljaje sa sastanka 'Anonimnih alkoholičara'. 'Bio je jako iskren, sve mi je objasnio, te sam mu rekao da mogu od toga napisati odličan scenarij.', rekao je. 'Deset godina sam radio kao izbacivač u jednom klubu, te sam viđao mnogo alkoholičara koji to sebi nisu htjeli to priznati. Spojio sam te elemente s Ronnijevim. Sad kad smo dobili nagradu osjećam se kao pravi pisac.', izjavio je.

I što još na ovo možemo dodati? Malo novca, dobra ideja, grupa entuzijasta i beskrajna vjera u sebe su se isplatili. Pokušali su i uspjeli. I to je to.

www.geoffthompson.com

Komentari

Nema komentara.