Otvoreni natječaji i festivali na otvorenom - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Otvoreni natječaji i festivali na otvorenom

Otvoreni natječaji i festivali na otvorenom

U Zagrebu pogledajte animirane, u Požegi 1-minutne, u Blanku amaterske, a na FUK-u nagrađene filmove. A poslije šaljite KRV i doxove.

s.p. 28.05.2008 0 komentara

Otvoreni natječaji i festivali na otvorenom

Uskoro počinje velika fešta animacije - Animafest. Na presici je najavljen opširni program o kojem smo već pisali, a posebno su izdvojeni aktualni dobitnik Oscara 'Peća i vuk' /naslovna/ Susie Templeton, te korejski 'Stop' Jae-ok Parla koji je na upravo završenom festivalu u Cannesu osvojio Cinefondation nagradu. Podsjećamo Vas da Animafest počinje u subotu, 31.05., i traje do 07.06.2008. a održava se u kinima Europa, Central i Grič, te u kinu na otvorenom - kinu Gliptoteka.

U Požegi se 30. i 31. svibnja održava 16. hrvatski festival jednominutnog filma na kojem će publika moći vidjeti 60 filmova. O nagradama će odlučivati međunarodni žiri u kojem se nalaze i neki hrvatski članovi kao što su Petar Krelja i Ðelo Hadžiselimović. Svog favorita bira i publika, a Svjetska filmska organizacija neprofesionalnog filma (UNICA) nagrađuje film koji najbolje promiče ravnopravnost među ljudima.

Blank vas poziva u Špansko

Filmska udruga Blank obilježava petoljetku postojanja, pa poziva sve da dođu na projekciju filmova 'The best of Blank 2003.-2008.', koja će se održati na otvorenome, na platnu ispred prostora udruga na Trgu I. Kukuljevića 1a u Španskom, u Zagrebu. Projekcije se održavaju u ponedjeljak, 02.06., u vremenu između 20.00 i 21.30h. Nakon projekcije bit će redoviti mjesečni sastanak na kojem će biti prezentirani programi Blanka: radionice, projekcije i predavanja.

Muzej Turopolja i ove godine (30.05.–1.06.) organizira 2. Festival Urbane Kulture - FUK. Na velikom projekcijskom platnu ispred Muzeja, također na otvorenom, prikazat će se kratki dokumentarci koji su obišli prestižne festivale, a cijelo vrijeme festivala održavat će se radionice angažiranog dokumentarnog filma. Zadnji dan FUK-a je prava filmska poslastica, s projekcijama nagrađivanih filmova kao što su 'Ručak', 'Krupni otpad', 'Levijatan' i 'Ona koja mjeri'.

 'Krupni otpad' Igora Mirkovića osvojio je na 17. DHF-u nagradu za najbolji scenarij i Oktavijana za najbolji igrani film.

A organizatori 6. Liburnia film festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova u Hrvatskoj da ih prijave za sudjelovanje na 'jedinom festivalu domaćeg dokumentarca' u zemlji. Filmovi moraju biti završeni u 2007. ili 2008. godini, trajanje i tehnika snimanja nisu zadani, a prednost imaju filmovi koji nisu ranije prikazivani na televiziji. Natječaj je otvoren do 1. srpnja 2008., a prijavnicu i adresu za slanje prijave potražite na službenoj stranici Festivala.

Kultura promjene SC-a otvara natječaj za Kućni Reklamni Video – KRV! Treba samo osmisliti i snimiti reklamu, te ju poslati do 15. lipnja na adresu: Studentski Centar – Teatar ITD, za Kućni Reklamni Video – KRV, n/r Petra Glad, Savska 25, 10000 Zagreb. Žiri će odabrati i nagraditi 'najkrvaviju' reklamu, a svi pristigli radovi bit će prikazani 21.06.2008. Uvjete za prijavu možete pogledati ovdje, pa šaljite što kvalitetniju KRV.

Komentari

Nema komentara.