More, filmovi, zabava - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      More, filmovi, zabava

More, filmovi, zabava

Jadranska obala nije samo mjesto za sunčanje - Starigrad Paklenica, Ičići i Zadar su prave lokacije za zabavu filmoljubaca!

s.p. 16.08.2010 0 komentara

More, filmovi, zabava

Završio je Starigrad Paklenica Film Festival - Festival glazbenog dokumentarnog filma. Festival se odvijao od 08. do 14.08., a ovaj vikend proglašeni su i dobitnici nagrada. Najbolji film po ocjeni žirija je 'Joy Division' Geea Granta, a najbolji film po ocjeni publike je 'Sevdah' Marine Andree Škop. Nagrada za kameru otišla je filmu 'El Sistema' čiji su autori Paul Smatzny i Maria Stoedtmeier, nagrada za režiju otišla je redateljici Kerty Fix za 'Strange Powers: Stephen Merrit and Magnetic Fields', a nagrada za najbolji scenarij filmu 'In search of Beethowen' engleskog redatelja Phila Grabskog.


'Joy Division', početak.

I ove godine se u sklopu Liburnia Film Festivala u Ičićima organizira četverodnevna radionica dokumentarnog i aktivističkog filma. Od 26. do 29. kolovoza polaznici radionice upoznat će se s osnovama dokumentarno-filmskog jezika (scenarij, kamera, montaža) i napraviti kratki film na zadanu temu koji će biti prikazan u nedjelju, u elitnom terminu dodjele nagrada i zatvaranja festivala. Polaznici radionice imat će priliku razgovarati i raditi s gostima festivala, eminentnim hrvatskim dokumentaristima. Radionica je besplatna za polaznike, a prima se do šest članova. Rok za prijavu je 25.08.2010. Prijavnica za radionicu dostupna je na internet stranici Liburnia film festivala, a više informacija o radionici možete dobiti na info@liburniafilmfestival.com.
 
A u posljednjem tjednu kolovoza (24.08.2010 - 29.08.2010) u Zadru će se održati Film Forum Zadar, prvi međunarodni filmski festival koji u fokus stavlja europske koprodukcije. Za grad je to također i prvi filmski festival, na kojem će se osim kino-publike na filmskim projekcijama okupljati i struka preko kreativnoga filmskog foruma. Forum ima za cilj dovoditi i povezivati filmske radnike, pozicionirati Zadar i regiju kao novo filmsko i kreativno središte. Hrvatsku premijeru će imati i veći broj filmskih projekcija iz glavnog, dokumentarnog i popratnih programa, a publici će se pružiti i doživljaj kina na otvorenom. Za više informacija možete kliknuti na službenu stranicu ovdje.

Komentari

Nema komentara.