Animafest počinje uz nagrade - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Animafest počinje uz nagrade

Animafest počinje uz nagrade

Jedan od najuglednijih svjetskih festivala animiranog filma ponovno otvara vrata publici, a tom prilikom nudimo i par nagrada.

s.p. 01.06.2010 0 komentara

Animafest počinje uz nagrade

Danas je počeo 20. Animafest - u kinu Movieplex održane se prve jutarnje projekcije za djecu, i to u 10 sati. Festival će trajati šest dana na nekoliko zagrebačkih lokacija, a prikazat će se čak 450 animiranih filmova. Osim glavnog programa, mogu se pogledati retrospektive velikana animacija, te programi velikih animacijskih studija. Iako se tijekom dana održavaju prve projekcije, svečano otvaranje održat će se tek večeras, u 19.30h u kinu Europa. 
 
Pored umjetničkog direktora Krešimira Zimonića i festivalskih producentica Olinke Vištice i Vjere Matković, svečanom otvaranju nazočit ce i savjetnica Predsjednika Republike za kulturu i sport Maja Razović Kocijan, izaslanik Ministarstva kulture Srećko Šestan, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, te ravnatelj HAVC-a Nikša Sviličić.
 
Tijekom ceremonije otvaranja bit ce dodijeljeno i nekoliko nagrada: Nagrada za poseban doprinos proučavanju animiranog filma i to Midhatu Ajanoviću Ajanu, sarajevskom publicistu i filmskom pedagogu koji već dugi niz godina radi i djeluje u Švedskoj. Nagrada Najboljoj školi animacije ove godine je pripala Umjetničkom sveučilistu u Tokiju, a bit će dodijeljena Koji Yamamuri, cijenjenom japanskom animatoru i profesoru na spomenutom sveučilištu.

A sutra u 22 sata u Kuli Lotrščak održat će se otvaranje izložbe 'Dušan Vukotić Vud - Čovjek koji se igrao'. Izložba nudi jedinstveni uvid u privatni svijet našeg uvaženog redatelja, scenarista, animatora, crtača, karikaturista i hrvatskog oskarovca.  

Animafest ima zaista bogat program, a mi imamo i nagradnu igru. Dijele se 3 majice i 2 torbe, a ako želite te nagrade, trebate točno odgovoriti na ovo pitanje:
Kako se zove film iz konkurencije 20. Animafesta koji je ove godine dobio Oscara za najbolji kratki animirani film?

Točne odgovore s osobnim podacima šaljite na info@filmski.net do nedjelje, 06. lipnja, a onda ćemo proglasiti pobjednike koji će isti dan moći preuzeti svoje nagrade u Press centru Animafesta u kinu Europi.

Više informacija o programu Animafesta potražite na službenoj stranici Festivala.

+++++++++++++++

Odgovor je 'Logorama', a nagrade su dobili:

Torbe - Snježana Škrinjarić i Irena Todorić
Majice
- Toni Skorić, Antonio Bujan i Ante Čabaja.

Nagrade se mogu preuzeti danas do 20h, na Info pultu Animafesta u predvorju Kina Europa. Čestitamo!

Komentari

Nema komentara.