RAF, sedmi i rekordni - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      RAF, sedmi i rekordni

RAF, sedmi i rekordni

315 filmova u sedam dana - svake godine u svakom pogledu RAF sve više napreduje. Rekordan broj filmova, radionice, retrospektive, laureati.

s.p. 27.03.2008 0 komentara

RAF, sedmi i rekordni

Nema odmora za filmoljupce - čim završe Dani hrvatskog filma, počinje Revija amaterskog filma, sedma po redu. U nedjelju, 30. ožujka u 19h prikazat će se najbolje prihvaćeni filmovi od prošl godine, a svečano otvaranje RAF-a je u ponedjeljak, u 20h, i to u kinu Grič. Nakon prošlogodišnjeg 'posjeta' kinu Central, ove godine se tako oživljava još jedno kino u centru Zagreba,.

U glavnom programu bit će prikazano oko 220, a u popratnim programima više od 90 amaterskih filmova, što je najveći broj do sada! Kao i dosada, prikazuju se svi pristigli filmovi, iako RAF-ovci napominju da publika traži selekciju najboljih filmova. Zato su uveli inovaciju 'RAF preporučuje', u kojem će se predstaviti filmovi po 'subjektivnom odabiru organizatora'. Program RAF-a je inače podijeljen je u 4 kategorije: RAF kratkiši (do 20 min.), srednji metar (20 – 60 min.), dugi metar (više od 60 min.) te kids&teens koji predstavlja autore stare do 17 godina.

Program 'RAF predstavlja' predstavit će pobjednike sličnih amaterskih filmskih festivala kao što su KAN, Filmski front, AmatFest i Revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva mladeži. Povodom osamostaljenja Kosova priprema se 'Fokus Kosovo', s najzanimljivijim radovima studenata filmskih akademija u Prištini i Prizrenu. Osim Kosova, RAF ove godine predstavlja i GEFF, festival antifilma koji je 1963. osnovao profesor Mihovil Pansini koji će dobiti posebnu retrospektivu. Retrospektive će imati i Luka Hrgović ('Dürerov kod'), te Rasim Karalić, a posebnu pažnju treba obratiti na radove dr. Protića, psihijatra i junaka YouTubea otprije poznatog RAF-ovoj publici po svojim kratkim 'video-psiho-seansama'.

 
Kultni dr. Protić: 'Novogodišnja poslanica'

Kao i uvijek, RAF organizira i edukativne radionice. U pripremi su radionica montaže za početnike, radionica kratkog dokumentarca, radionica obrade zvuka, te posebna poslastica za amatere – RAFionica sirovine. RAFionica će biti otvorena svaki dan od 12 do 16h, pa će posjetitelji moći u kino Central donijeti svoje sirove video materijale i prepustiti ih u ruke dežurnim montažerima. Za kraj festivala RAF-ovci spremaju veliku feštu, te se 05. travnja u Aquariusu sprema Illectric Funk Party, na kojem RAF slavi svoje 7. izdanje. U predvorju kina Grič nalazit će se šank na kojem će se svakodnevno odvijati neformalna druženja, no ne zaboravite da je najveća fešta za filmofile - kino projekcija. Program projekcija je ovdje, pa odaberite.

Komentari

Nema komentara.