9. RAF vas nagrađuje - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      9. RAF vas nagrađuje

9. RAF vas nagrađuje

Gledanje filmova na RAF-u je besplatno, a u našoj nagradnoj igri možete besplatno partijati uz DJ-eve Headhuntera i Bok Boka!

s.p. 24.03.2010 0 komentara

9. RAF vas nagrađuje

Projekcijom nagrađenih uradaka RAF-a 2009. započela je deveta Revija amaterskog filma koja će trajati do 27. ožujka u kinu Grič. Bilo je to samo zagrijavanje za svečano otvorenje u ponedjeljak i projekcije prvog slota kratkiša. Prvi u nizu filmova bio je 'Muhe idu na slatko' autora Luke Sepčića, a u tom filmu glume talentirani Ivica Gunjača i Csilla Barath-Bastaić. Nakon seta kratkiša slijedio je film 'The Lonesome Rollerskater' ('Der Einsame Rollschuhfahrer') koji je krajem 1970-ih snimila skupina mladića iz Njemačke koja se također zove RAF (Rodenbacher Avantgarde Film), a riječ je o niskobudžetnoj parodiji o superjunaku punoj akcije, slapsticka i prevrata.
 
Program u utorak počeo je s igranim filmovima srednjeg metra, a nakon toga slijedio je još jedan dugi igrani - otkačeni 'Rotca Must Die'. u 18 sati mogli ste pogledati sedam filmova iz popratnog programa Alternativni film u Beogradu (1950.-1990.) po izboru Miroslava Bate Petrovića, a zatim je slijedilo nekoliko seta kratkiša. u 22 ste mogli upoznati RAF-ovce koji su odrasli i snimaju duge filmove - Ivan Bulić i Stranka dobrih ljudi predstavili su film neobičnog naslova 'Prokletstvo krumpira'.

DJ Bok Bok

Današnji dan započinje programom dječjeg i teen filma, a prve dokumentarne kratkiše ove godine možete vidjeti u 16.00 sati, nakon čega se u 18 nastavlja program Alternativnog filma u Beogradu. A u 19.00 imamo set srednjeg metra sa srpskom 'AutobiogRAFijom sopstvenog tebe' i hrvatskim filmom 'Idiotska noć 2' poznatog Damira Radića. U 20h su kratkiši, a u 21 možete pogledati 2 borderska filma. Večeras u goste dolaze odrasli RAF-ovci Igor Bezinović i Dario Lonjak kako bi publici predstavili svoje filmove u 22h – 'Članak 4. stavak (2)' i 'Susret' (Bezinović) i 'Srećko' (Lonjak). Nažalost, Pero Orešković je bolestan pa se neće doći družiti u Griču, no svejedno pogledati njegov film 'Making of:'Neka ostane među nama', rad s glumcima'.

A za ovu subotu se u dvorani Jedinstvo (stara tvornica pored kluba Močvara) sprema veliki party povodom zatvaranja 9. RAF-a i 8. rođendana Confusiona. Na njemu nastupaju dva britanska DJ-a koja su trenutno velika imena europske klupske scene: Headhunter i Bok Bok, a uz nastupa i ekipa Confusion DJ-a.

U suradnji s RAF-om organiziramo nagradnu igru u kojoj dijelimo 2 puta po jednu ulaznicu za subotnji party u Jedinstvu, a vi samo trebate na info@filmski.net do petka u 12h poslati svoje osobne podatke i točan odgovor na pitanje:
'Koja dva srpska redatelja dolaze u četvrtak i u petak premijerno predstaviti svoje dugometražne filmove u programu 'RAF-ovci su odrasli'?
Odgovore na ta pitanja, te detaljnije informacije o 9. RAF-u možete potražiti u našem prethodnom tekstu i na službenim stranicama RAF-a.

Komentari

Nema komentara.