Natječaj za suvremene artiste - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Natječaj za suvremene artiste

Natječaj za suvremene artiste

MSU i T-HT objavili su natječaj za otkup radova s područja suvremene umjetnosti, a najbolji će se okoristiti s ukupno 175.000 kuna.

s.p. 12.07.2007 0 komentara

Natječaj za suvremene artiste

U subotu, 14. srpnja 2007., Muzej suvremene umjetnosti (MSU) i T - Hrvatski Telekom otvaraju pozivni natječaj na kojemu će biti dodijeljene tri otkupne nagrade za suvremene i umjetničke radove. Radovi koji pobijede na ovom natječaju začetak su buduće 'T-HT zbirke' koja će biti sastavni dio fundusa Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.  

Natječaj pod nazivom T-HTnagrada@msu-hr bit će od subote do 1. listopada ove godine otvoren za sve domaće umjetnike i apsolvente visokoškolskih institucija čiji je interes medijska umjetnost, ali u obzir dolaze i tradicionalni mediji ili područja koja nastaju njihovim presijecanjem. Pored toga, organizator je odabrao i pet afirmiranih umjetnika koje posebno poziva na sudjelovanje. Na natječaj su pozvani umjetnici Darko Fritz, Ivan Skvrce i David Maljković (o čijoj suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti smo već i javljali), a od umjetnica su pozvane Božena Končić Badurina, te Ana Hušman o kojoj često pišemo kada osvaja nagrade ili otvara izložbe

Tri najbolja rada bit će nagrađena vrijednim otkupnim novčanim nagradama u iznosima od 75.000 kuna za prvu nagradu, 55.000 kuna za drugu, te 30.000 kuna za treću nagradu. Uz to, osigurano je i 15.000 kuna za četvrtu nagradu koju će dodijeliti publika nakon što odabrane radove bude imala priliku pogledati na posebnoj izložbi.  

Radove ocjenjuje i odabire stručno povjerenstvo koje čine domaći i međunarodni istaknuti kulturnjaci. Predsjednica povjerenstva je v.d. ravnateljice MSU-a, mr. Snježana Pintarić; njezin zamjenik je intendant Kunsthausa u Grazu, Peter Pakesch; a članovi povjerenstva su direktorica P. S. 1 Contemporary Art Centera u New Yorku Alanna Heiss; akademik Ivan Kožarić; znanstvena suradnica u Institutu za povijest umjetnosti, dr. Sandra Križić Roban; pomoćnik ravnatelja u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu Tihomir Milovac, i, last but not least, dr. Hrvoje Turković, profesor na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i ugledni filmolog. 

Detalje potražite na www.msu.hr

 

Komentari

Nema komentara.