Oscarovci na prodaju za manje od 2 dolara! - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Oscarovci na prodaju za manje od 2 dolara!

Oscarovci na prodaju za manje od 2 dolara!

Imati Oscara na dlanu potencijalni je naslov nove i zanimljive iTunesove akcije – mi vama kratkog nominija, a vi nama tek tričavih 1,99 $.

m.b. 01.03.2006 0 komentara

Oscarovci na prodaju za manje od 2 dolara!

78. Oscar se polako zahuktava, što konkretno znači da će većina komercijalnih radnika sa zadovoljstvom protrljati svoje ruke do nedjelje, a nakon toga još sretnije zbrajati pare. iTunes se također dosjetio u općem dosjećanju o tome kako i koliko na koji način svojim fanovima i korisnicima osigurati informaciju i kratkometražni dilajt, a da pritom i sami nešto spreme u džep.

Američkim je gledateljima i korisnicima te zgodne spravice tako ponuđen daunloud nominiranih kratkiša za zlatni kipić kako bi s pravom mogli negodovati kada se isti proglase na svečanom holivudskom partiju. Svaki od 5 šortova u iTunesovoj varijanti košta dolar i 99 centi, a za njih su zaslužni mladi i obećavajući redatelji od Amerike i Britanije do Njemačke, Irske i Islanda.

Mnoge nagrađene i nominirane nemamo prilike nikada vidjeti, zavapio je predsjednik distribucije Magnolia Pictures, koja je i inicirala projekt privatnog skrininga na koji su svi pozvani. Uz takav genijalan 'naslov', ne sumnjamo da će i prodaja ići dobro, posebice što se radi o stvarno dobroj ideji kojoj možemo zamjeriti jedino to što još nije zaživjela u planetarnom obliku.

No, da vas još ukratko podsjetimo i na filmove, koji bi ovoj vijesti trebali biti glavna tema. 'Our Time is Up' kratka je priča o psihijatru koji otkriva da ima još samo šest tjedana života, njemački rad 'Ausreisser' (The Runaway) tematizira vječno aktualnu, ali ne i frojdovsku potragu za majkom, 'Cashback' je priča o londonskom studentu umjetnosti koji radi noćnu smjenu na urnebesno dosadnom poslu, 'The Last Farm' se bavi starijim gospodinom koji krije neobičnu tajnu o svojem životu na farmi, a 'Six Shooter' prati čovjeka kojem je upravo umrla žena no stvari se i dalje rapidno pogoršavaju, krenuvši od situacije u vlaku pa nadalje.

O autorima ovom prilikom nećemo. Jer dovoljno se prikopčati na veliku mrežu daunlodirajućih stvari te skinuti sve i sva za malo, ako išta para.

Komentari

Nema komentara.